گزارش کار کارآموزی میکروبیولوژی فرمت ورد
تهيه محيط هاي كشت
- اقدامات وابسته : شناخت خطاهاي تكنيكي ومواد مداخله گر
۲-هدف: تهيه محيط هاي كشت مورد نياز بخش ميكروبشناسي
۳- كاربرد :
محيط هاي كشت جهت جداسازي و افتراق ميكروبهاي پاتوژن در نمونه هااي بيماران بكار ميرود .
۴- نمونه: پودر بلاد آگار پايه (Blood agar base):
اين پودر جهت كشت تمامي نمونه هاي ارسالي ، بخش ميكروبشناسي استفاده ميشود . به اين صورت كه مقدار ۴۰ گرم پودر دريك ليتر آب مقطر استريل ريخته شده وبعد از حل شدن تمامي پودر در داخل آب مقطر و حرارت دادن آن و رساندن محلول به درجه اشباع ، آنرا دراتو كلاو به مدت ۱۵ دقيقه در حرارت مرطوب ۱۲۱ درجه سانتيگراد و فشار ۱ اتمسفر قرار ميدهيم و سپس بعد از خارج كردن آن از اتو كلاو و رسيدن حرارت محلول به حدود ۳۵ درجه سانتيگراد مقدار ۵% خون گوسفندي به آن اضافه كرده وبآرامي مخلوط ميكنيم و بعد از مخلوط شدن بطور كامل آنرا داخل پليت هاي مناسب ۸ سانتي و ۱۰ سانتي ريخته و ميگذاريم خنك شود
همين عمل را درمورد ساخت Chocolate agar نيز انجام ميدهيم منتهي درجه حرارت مناسب براي اضافه كردن خون گوسفندي
حدود ۷۰ درجه سانتيگراد است كه بهتر است در بن ماري ۷۰ در جه سانتيگراد اين عمل انجام شود .
در تهيه محيط هاي مولر هينتون آگار – مكانكي آگار Dnase agar وساير محيطها ي جامد مقدار پودر مناسب بر حسب گرم را در آب مقطر ريخته و بعد از انجام مراحل فوق و بعد از سرد شدن در پليت ها يا لوله هاي استريل ميريزيم درمورد محيط هاي لوله اي همچون قند ها مثل گلوكز، مالتوز،….. و اسيد آمينه ها مثل آرا بينوز و رافينوز و رامنوز و …..
مقدار منا سبي از محلول قند پايه را آماده كرده (۱۵ گرم در يك ليتر آب مقطر ) و آن را اتو كلاو ميكنيم ( ۱۲۱ درجه سانتيگرادبه مدت ۱۵ دقيقه )به همراه اين عمل لوله هاي در پوشدار مشكي تميز را جداسازي كرده و استريل ميكنيم و سپس به ازاء هر ۱۰۰ سي سي محلول يك گرم پودر قند به آن اضافه مينمائيم و محلول را از صافي مخصوص ميكروبشناسي عبور ميدهيم و حدود ۳ سي سي به هر كدام از لوله هاي استريل مي ريزيم .
۵- تجهيزات و مواد لازم و آماده سازي مورد نياز:
– پودر محيط هاي كشت
– ترازو
– آب مقطر
– بن ماري
– فيلتر مخصوص ميكروبشناسي
– پليت هاي يكبار مصرف استريل د ر اندازه هاي مختلف
-شعله گاز
– لوله هاي درپوشدار مشكي استريل
۶- نكات ايمني : استفاده از دستكش و ماسك وعينك درهنگام كار
۷- مستندات : بر چسب شامل نام محلول يا محيط، تاريخ تهيه
۸- كنترل كيفي : بررسي محيط ها از نظر رشد كلني هاي آلوده –رنگ محيط ها – زمان ساخت محيط ها –ضخامت محيط ها
۹- محدوديت ها و عوامل مداخله گر :
– زياد بودن ياكم بودن وزن پودر محيط كشت
– كثيف بودن ظرف حاوي آب مقطر
– كثيف بودن لوله در پوشدار مشكي
– آلوده شدن محيط درهنگام ريختن آنها در پليت ها و لوله ها
– آلوده بودن پليت هاي يكبار مصرف
۱۰- تفسير ( علل تكرار ) :
– اتمام تاريخ مصرف پودر ها ي محيط سازي
– خرابي ترازو
– آلودگي محيط ها و محلول ها بعد از تهيه شدن
تعداد صفحات | نوع فایل | قیمت |
---|---|---|
25 | WORD | 3,500 تومان |