جزوه مدیریت عملیات دانشگاه شریف دکتر مهدی شیخ زاده

دانلود جزوه مدیریت عملیات دانشگاه شریف دکتر مهدی شیخ زاده در قالب pdf با بهترین کیفیت شامل نکات مهم درس به قیمت ۶۹۰۰ تومان که لینک دانلود بلافاصله بعد از پرداخت نمایش داده می شود.جزوه کلاسی کامل از بحث مدیریت عملیات که شامل خلاصه چند کتاب و مباحث تکمیل کننده که در دانشگاه شریف توسط دکتر مهدی شیخ زاده تدریس می شود.

جزوه مدیریت عملیات دانشگاه شریف

قسمتی از جزوه مدیریت عملیات

معرفی و بررسی اهمیت مدیریت عملیات
اهمیت درس مدیریت عملیات بسیار زیاد است. هر کس عملیات بداند، تقریبا یک دید کلی از هر حوزه به دست می آورد. می خواهد آن درس، HR باشد، بازاریابی باشد و… . عملیات از جنبه کلان تا ریز را شامل میشود.

همیشه دو چشم انداز لوکال و گلوبال وجود دارد. تصمیمات ممکن است که از این دو دیدگاه دچار تناقض باشد. مثلا از جنبه مالی، ممکن است که یک فرد پول نقد داشته باشد، خودرو داشته باشد، خانه داشته باشد. باید دید از نگاه لوکال چه کار میکند؟ مثلا پول نقدش را چه کند؟ توی بانک بگذارد؟ با خودروش چه کند؟ آیا آن را تعمیر کند یا عوض کند؟

در صورتی که به صورت گلوبال نگاه شود، مجموعا شرایط بررسی میشود. نگاه لوکال و گلوبال معمولا دو دستاورد مختلف دارند. این خیلی مهم است که ببینیم که گلوبالی تصمیم می گیریم یا لوکالی؟

تصمیمات چه قدر centralized میباشد و چه قدر decentralized است؟ مثلا وقتی بودجه را به استانها بدهیم و بگویم هر کاری میخواهید بکنید، بکنید. یا به دپارتمانها بدهیم و هر کدام به صورت مستقل هر کاری که میخواهند انجام بدهند، انجام دهند. این نوع بر روی لوکال بودن تصمیمات تأثیر مثبت میگذارد.

دیدگاه centralized که باشد، تصمیمات هم گلوبال میباشند. درس مدیریت عملیات، به طور سنتی راجع به موجودی و لجستیک صحبت میکرد و با توسعه فناوری اطلاعات توان تصمیم گیری راجع به مسائل کلی تر شد و تقریبا علم زنجیره تأمین شکل گرفت.

در دیدگاه گلوبال و لوکال در پزشکی میتوان به این مثال اشاره کرد که وقتی دردی داشته باشید، اگر پیش دندانپزشک بروید، یک نظر میدهد. دکتر معده یک نظر میدهد ولی اگر بخواهند به طور گلوبال نگاه کنند، میگویند که اینها همه به هم مربوط است و ممکن است که به اعصاب ربط داشته باشد.

این رویکرد را به همه جا میتوان تعمیم داد. مثلا در حادثه یازده سپتامبر، FBI ،CIAرا متهم میکرد که تو کارت را درست انجام نداده ای. تو چرا اجازه دادهای که یک فرد بدون مدرک، خلبانی کند؟ FBIهم جواب میداد که تو خارجیها را درست بررسی نکرده ای. بعد از آن HOME LAND SECURITYشکل گرفت که وظیفه داشت، روندها را به طور گلوبال نگاه کند.

در حوزه مشاوره، هم چنین رویکردی مطرح است. شرکتهای مشاوره، ادعا میکنند که ما در یک شاخه تخصص داریم. مثلا در استراتژی تخصص داریم. این ادعاها برای گذشته بود. ولی امروزه روند به سمت گلوبال حرکت کرده است. مثلا من اگر بخواهم زنجیره تأمین ایران خودرو را بررسی کنم، نمیتوانم از مسائل مالی و منابع انسانی و … چشم پوشی کنم و بگویم این مشکل شما است. شرکت مشاوره میگوید، من اگر در استراتژی مشاوره میدهم، جنبه های دیگر را هم دیده ام.

نگاه integratedروزانه، در حال گسترش است. حتی در مسائل معرفتی، چنین چیزی دیده می شود. اگر این نگاه integratedنباشد، برای جهان نسخه های غیرمفید پیچیده میشود.

به نظر می رسد، تصمیم centralizedبه گلوبال نزدیک است. شاید مفید باشد که این طور تصمیم گیری کنیم ولی اگر میزان آن را زیاد کنیم، به مشکل بر میخوریم. اگر همه چیز بخواهد centralizedباشد، حساسیتها بیش از حد میشود و آدمها در سازمان میگویند که پس ما در سازمان، عروسکی بیش نیستیم و شما تصمیم میگیرین که ما چه کاری انجام دهیم. این centralizedبودن، نباید تا حدی باشد که نیروی انسانی، انگیزهاش را از دست بدهد.

نگاه بالا به پایین و پایین به بالا: شرکت سامسونگ، اگر بخواهیم به طور دیویژنال نگاه کنیم و هر کدام از دیویژنها را بررسی کنیم. یک ساختار بالا به پایین پیدا میکنیم. مثلا ممکن است که ما در بازار سهام، بخواهیم که جایگاه خود را حفظ کنیم، باید افزایش درآمدی پانزده درصدی را در نظر بگیریم. از دید بالا به پایین مشخص میشود که مثلا برای گلگسی چه مقدار باید افزایش فروش داشته باشیم. نگاه پایین به بالا، از پایین شروع می شود، مثلا میرویم به دپارتمان فروش می گوییم، شما چه قدر میتوانید افزایش فروش دهید؟

در نهایت از پایین به بالا، برای بالا یک نتیجه گیری خاصی انجام میشود. به طور عموم، دیدگاه پایین به بالا و بالا به پایین، انسجام کلی ندارند. این نگاه، در دیدگاه معرفتی هم وجود دارد. مثلا ما انسانها مختار هستیم.

جهت دانلود جزوه مدیریت عملیات دانشگاه شریف دکتر مهدی شیخ زاده از فرم زیر اقدام نمایید.

نوع فایل قیمت
pdf 6,900 تومان

جزوه مدیریت عملیات دانشگاه شریف دکتر مهدی شیخ زاده



لینک دانلود فایل خریداری شده بلافاصله بعد از پرداخت نمایش داده می شود.
اشتراک در
اطلاع از

0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها