دانلود جزوه تئوری های انقلاب کوهن

دانلود جزوه خلاصه کتاب تئوری های انقلاب کوهن در قالب pdf شامل نکات مهم درس به قیمت ۳۵۰۰ تومان که لینک دانلود بلافاصله بعد از پرداخت نمایش داده می شود.

خلاصه کتاب تئوری های انقلاب کوهن

قسمتی از جزوه کتاب تئوری های انقلاب کوهن

فهرست مطالب

فصل اول: مقدمه و فرانگرش
فصل دوم: ابعاد تحول انقلابی
فصل سوم: مدل و تئوری مارکس دربارة انقلاب
فصل چهارم: تئوری جامعه توده وار
فصل پنجم: رویکرد های روان شناسانه در زمینه انقلاب

فصل اول:

مقدمه

نظریه پردازانی که پدیده انقلاب را مورد ملاحظه قرار داده‌اند بر سر ماهیت آن دچار اختلاف نظر می‌باشند و از این گذشته هنوز به نتایج عموماً پذیرفته شده‌ای درباره علت وقوع انقلابات دست نیافته‌اند.

این عدم توافق دلیل سستی یا عدم پای‌بندی آنان نیست چرا که حجم کارهای انجام شده در این زمینه، خود دلیلی بر بذل توجه به‌سزا نسبت به این موضوع می‌باشد.

برای نمونه، مارکس مدعی بود که انقلابات نتیجه گریز ناپذیر ساختار اجتماعند. بر این اساس، انقلاب چون موجب حل تضادهای اساسی سرشته شده در ترتیبات اجتماعی می‌شود امری «بهنجار» است.

در مقابل این سنت مارکسیستی، دو مکتب اندیشه اجتماعی و سیاسی وجود دارد که در عین حال با هم مرتبط نیز هستند. مکتب نخست در شبکه بسیار گسترده «کارکردگرایی» قرار دارد و به طور کلی علاقه‌مند به شناخت عواملی است که به جامعه امکان می‌دهد تا در طی دوره‌ای طولانی از زمان، ثبات خویش را حفظ نماید.

مرتبط با دیدگاه کارکرد گرایانه، مکتب نظریه جامعه توده‌دار است که شارحین آن معتقدند وجود ویژگی‌های ساختاری معینی در جامعه، باعث ثبات ذاتی آن می‌گردد.

اگر ترتیبات ساختاری سنتی جامعه به ناگاه از میان برود احتمال وقوع انقلاب توده‌ای افزایش می‌یابد. نتیجه احتمالی این انقلاب توده‌ای نیز تاسیس یک رژیم توتالیتر(حکومت یکه تاز و تک حزبی) است.

تبیینات روان شناختی نیز بخشی از سنت نظری تحلیل انقلاب است که به طور کلی از جهت گریز ناپذیر دانستن انقلاب پیرو خط غیرمارکسیستی است. در این زمینه دو دیدگاه وجود دارد.

دیدگاه نخست، وقوع انقلاب را در زمانی محتمل می‌داند که مردم وضعیت‌شان را به حدی تحمل ناپذیر ببینند که بیش از این نتوانند دوام بیاورند.

نظرگاه دوم معتقد است که وقتی مردم خود را مواجه با وضعی می‌بینند که در آن شکاف موجود بین آنچه که عملاً دریافت می‌کنند و آنچه که به پندار خود باید به دست آورند هر چه عمیق‌تر می‌شود احتمالاً دست به قیام می‌زنند.

در عین اینکه انقلابیون بسیاری پیرو مارکس هستند و نام وی را بر بیرق جنبش‌های انقلابی خویش دارند ولی در این میان، «تئوری‌» های لنینیستی و مائوئیستی انقلاب از نفوذ بیشتری برخوردار بوده‌اند زیرا جنبش‌هایی که علاوه بر نام مارکس، نام این دو تن را نیز بر خود داشته‌اند در کسب قدرت سیاسی موفق بوده‌اند.

در میان نظریه پردازان جامعه توده‌وار امکان گزینش نسبتاً بیشتری وجود دارد ولی همگی آنان کار خود را با قضایایی اساسی در مورد دمکراسی کثرت‌گرا آغاز نموده‌اند. ما ضمن تجزیه و تحلیل ماهیت دمکراسی کثرت‌گرا، تئوری جامعه توده‌وار را در مورد ظهور نازی‌ها در آلمان به کار خواهیم بست.

جهت دانلود جزوه خلاصه کتاب تئوری های انقلاب کوهن از فرم زیر اقدام نمایید.

نوع فایل قیمت
pdf 3,500 تومان

دانلود جزوه تئوری های انقلاب کوهن



لینک دانلود فایل خریداری شده بلافاصله بعد از پرداخت نمایش داده می شود.
اشتراک در
اطلاع از

0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها