آموزش رانندگی ماشین

آموزش رانندگی ماشین { آموزش صفر تا صد رانندگی }

 با وجود این که رانندگی کار بسیار راحتی به شمار می آید، از دید برخی افراد تازه کار، به خاطر استرس زیادی که دارند، ممکن است دشوار به نظر برسد. این استرس به خصوص در هنگام آزمون گواهینامه مشکل ساز خواهد بود. در ادامه به بررسی مشکلاتی که افراد مبتدی در هنگام رانندگی با آنها روبرو می شوند، خواهیم پرداخت.

آموزش رانندگی ماشین

تنظیم صندلی: در ابتدا به یاد داشته باشید که با تغییر مکان صندلی، آن را طوری تنظیم کنید که پای شما روی پدالها کنترل کافی را داشته باشد.

آموزش رانندگی

پدال های خودرو: خودرو های معمولی دارای سه پدال گاز، ترمز و کلاچ هستند که به ترتیب از راست به چپ قرار گرفته اند. اما خودرو های دارای دنده اتوماتیک تنها دو پدال گاز (سمت راست) و ترمز (سمت چپ) دارند.

آموزش رانندگی برای مبتدیان

آموزش رانندگی برای مبتدیان

آینه های خودرو: آینه ها بهتر است در حالتی قرار گیرند که نقاط کور اطراف خودرو را برایتان مشخص کنند.

آینه وسط: این آینه باید به گونه ای تنظیم گردد که بیشترین دید را از پنجره های عقب ماشین فراهم آورد. به یاد داشته باشید که آینه ی وسط را زیاد کج نکنید.

آینه های بغل: هر چه آینه های بغل بیشتر به سمت بیرون تنظیم شوند، دید شما به نقاط کور بیشتر خواهد بود. در صورتی که این آینه ها را به درستی تنظیم کرده باشید، تنها نقطه کور در امتداد شانه هایتان خواهد بود.

آموزش رانندگی ماشین

آموزش رانندگی ابتدایی

ترمز دستی یا ترمز اضطراری: ترمز دستی یا در وسط دو صندلی جلو، یا در سمت چپ راننده قرار دارد و همان طور که از نامش پیداست، ماشین را متوقف می کند و در هنگام حرکت ماشین باید آنها را کاملا خواباند. در غیر این صورت لنت های عقب ماشین ساییده می شوند.

آموزش رانندگی با دنده اتوماتیک

دنده اتوماتیک: روی این نوع دنده علائمی نوشته شده که هر کدام معنای خاصی می دهند:

P: در صورتی که دنده در این حالت قرار داشته باشد، اگر ماشین را روشن کنید، هر چه گاز بدهید، ماشین حرکت نخواهد کرد.

N: در صورتی که دنده در این حالت باشد، ماشین بدون تغییر سرعت به حرکت رو به جلوی خود ادامه خواهد داد.

R: در این حالت ماشین به سمت عقب خواهد رفت.

D: در این حالت اگر پای خود را از روی ترمز بردارید، ماشین به سمت جلو حرکت خواهد کرد.

۱، ۲، ۳: این حالتها برای زمان هایی هستند که می خواهید با قدرت های متفاوتی رانندگی کنید. برای مثال در سربالایی ها از دنده ۱ (قوی تر) استفاده می کنید. دنده ۲ و ۳ به نسبت ضعیف تر از دنده ۱ به شمار می روند.

آموزش رانندگی تصویری

آموزش رانندگی تصویری

علائم پشت آمپر: چندین علامت وجود دارند که در اکثر خودروها مشترک هستند:

دور موتور (RPM): این نشانگر روی هر عددی قرار داشته باشد، به این معنی است که دور موتور به اندازه ی آن عدد در دقیقه است. مثلا ۳۰۰۰ دور در دقیقه. دور بحرانی موتور یا خط قرمز دور موتور بین ۶۰۰۰ تا ۷۰۰۰ دور بر دقیقه است.

آمپر آب: این آمپر نشان دهنده درجه حرارت موتور می باشد و بین C (کمترین دما) و H (بیشترین دما) محدود شده است. بهتر است نشانگر در وسط این دو علامت قرار گیرد. البته این آمپر در همه خودروها به این شکل نیست.

آمپر بنزین: نشان دهنده مقدار بنزین موجود در باک است. مقدار آن از E (خالی)  تا F (پر) متغیر است.

سرعت سنج: سرعت سنج نشان دهنده سرعت ماشین است و واحد آن کیلومتر بر ساعت می باشد. مثلا اگر این نشانگر عدد ۶۰ را نشان دهد، به این معناست که اتومبیل در هر ساعت ۶۰ کیلومتر را طی می کند.

آموزش رانندگی آپارات

کمربند ایمنی: کمربند ایمنی نقش مهمی در حفاظت از سرنشینان در برابر جراحات ناشی از تصادف و حتی مرگ دارد.

فیلم آموزش رانندگی از صفر

ترمز گرفتن قبل از استارت زدن: در خودرو های معمولی اگر ماشین در دنده باشد، پس از استارت زدن ماشین به جلو پرتاب می شود. در صورتی هم که ماشین از نوع دنده اتوماتیک باشد، اگر دنده در حالت D فرار گرفته باشد، پس از استارت خوردن به سمت جلو حرکت می کند. با نگه داشتن ترمز پیش از استارت زدن، می توانید از این اتفاقات احتمالی جلو گیری کنید.

آموزش رانندگی با پراید

آموزش رانندگی با پراید

استارت: ماشینهای جدید به جای استارت خوردن با سوییچ، دارای دکمه استارت هستند. این دکمه دو حالت IGNITION و POWER دارد و پس از قرار دادن سوییچ در مکان مخصوص به خود و فشردن دکمه، ماشین استارت می خورد. اما در ماشین های قدیمی باید ابتدا سوییچ را در جای خود قرار داده و سپس آن را بچرخانید تا ماشین روشن شود. اگر سوییچ نمی چرخد، احتمالا فرمان قفل است. در این حالت با چرخاندن همزمان فرمان می توانید قفل آن را باز کنید. بهتر است در هنگام استارت زدن کلاچ را هم نگه دارید.

آموزش رانندگی شهری

آموزش رانندگی شهری

دنده عقب: راندن به سمت عقب برای برخی افراد تا مدتها بعد از یادگیری رانندگی به شکل معضلی باقی می ماند. بنابراین بهتر است در ابتدا آن را به شکل اصولی یاد بگیرید. به یاد داشته باشید که همیشه با سرعت کم دنده عقب برانید. زیرا در حالت دنده عقب کنترل ماشین به راحتی از دست خارج می شود.

برای این کار در ماشین های دنده ای کلاچ را گرفته و دنده را روی حالت R قرار دهید. در ماشین های اتوماتیک نیز باید دنده را در حالت  R قرار دهید. سپس دست راست خود را پشت صندلی شاگرد قرار داده و کاملا به عقب برگردید.

در ماشین های دنده ای، به آرامی پای خود را از روی کلاچ بردارید و گاز را به نرمی فشار دهید. در ماشین های دنده اتوماتیک تنها کافی است به آرامی پای خود را از روی ترمز بردارید و لازم نیست گاز را بفشارید.

نکته مهمی که در هنگام راندن به عقب باید در نظر داشته باشید این است که جهت فرمان در این حالت بر عکس می شود. یعنی وقتی فرمان را به سمت راست بچرخانید، جلوی ماشین به سمت چپ می چرخد. البته برای راحتی می توانید عقب ماشین را ملاک قرار دهید. در این حالت اگر فرمان را به راست حرکت دهید عقب ماشین به راست متمایل می شود و اگر فرمان را به چپ بچرخانید، عقب ماشین به چپ مایل می شود.

آموزش رانندگی ماشین

دانلود آموزش رانندگی

شروع حرکت: در ماشین های معمولی ابتدا کلاچ را بگیرید. سپس دنده را در حالت یک قرار دهید. به آرامی پای خود را از روی کلاچ برداشته و گاز را فشار دهید. در ماشین های دنده اتوماتیک ترمز را فشار دهید. دنده را روی حالت D گذاشته و پای خود را از روی ترمز بردارید. سپس به نرمی گاز را فشار دهید.

آموزش رانندگی حرفه ای

آموزش رانندگی حرفه ای

فرمان: برای این که بدانید شکل درست گرفتن فرمان چگونه است، فرمان را یک ساعت فرض کنید. شما باید دستان خود را روی اعداد ۳ و ۹ قرار دهید.

آموزش رانندگی عملی

آموزش رانندگی عملی

دسته راهنما: از این دسته برای زدن راهنما، نور بالا و در بعضی ماشنها برای بوق زدن استفاده می شود. راهنما یکی از ضروری ترین بخش های ماشین است که در هنگام دور زدن یا تغییر لاین باید از آن استفاده شود. با فشردن دسته راهنما به سمت بالا، راهنمای سمت راست و با فشردن آن به سمت پایین راهنمای سمت چپ فعال می شود.

آموزش رانندگی pdf

دور زدن: در پیچهایی که انحنای کمی دارند، نیازی نیست که جای دست خود روی فرمان (عدد ۳ و ۹) را تغییر دهید. اما در پیچهایی با انحنای زیاد یا در هنگام دور زدن وضعیت فرق می کند. برای مثال اگر می خواهید به سمت راست دور بزنید، ابتدا فرمان را آن قدر به سمت راست بچرخانید که دست راستتان در ساعت فرضی روی عدد ۵ قرار بگیرد. سپس دست راست خود را برداشته و در سمت دیگر فرمان قرار دهید و دوباره فرمان را بچرخانید. این کار را تا تمام شدن پیچ فرمان تکرار کنید. بعد از اینکه کاملا دور زدید، دستان خود را شل کنید تا فرمان به حالت اولیه خود برگردد. به یاد داشته باشید که فرمان را ناگهان ول نکنید، چون ماشین با سرعت می چرخد و کنترل آن از دست خارج می شود.

اموزش رانندگی اسان

اموزش رانندگی اسان

عوض کردن لاین: چند ثانیه پیش از انجام این کار باید راهنمای خود را فعال کنید. سپس از طریق آینه ها اطراف خود و لاینی که می خواهید به آن بروید را چک کنید. سپس در صورتی که شرایط مهیا بود، با چرخش اندک فرمان اقدام به عوض کردن لاین کنید.

آموزش گام به گام رانندگی

آموزش گام به گام رانندگی

رعایت فاصله با ماشین های دیگر: این که فاصله مناسب برای ماشین شما تا ماشین روبرویی چقدر است، بستگی به سرعت رانندگی و شرایط جوی دارد. شما باید بین ۲ تا ۵ ثانیه وقت برای واکنش خود و ماشین تان در نظر بگیرید. برای تعیین این فاصله یک جسم ثابت مانند یک درخت یا تابلو را در نظر بگیرید. بلافاصله پس از عبور ماشین جلویی از آن شروع به شمردن کنید و ببینید تا زمانی که شما به آن می رسید چند ثانیه طول می کشد. شمارش را به صورت هزار و یک، هزار دو و الی آخر انجام دهید.

آموزش رانندگی عملی تصویری

انتخاب لاین مناسب: لاین سمت راست برای سرعت های کم و لاین سمت چپ برای سرعت های بالا در نظر گرفته شده است. بنابراین اگر تمایل دارید با سرعت کمی برانید، نباید لاین های سمت چپ را انتخاب کنید. زیرا این کار باعث سلب آرامش سایرین خواهد شد و به علاوه خطراتی را نیز در پی دارد.

دانلود فیلم اموزش رانندگی فارسی

سبقت گرفتن: همواره از سمت چپ سبقت بگیرید. زیرا سرعت همیشه از سمت چپ به راست کم می شود و معمولا رانندگان به سبقت گرفتن از راست توجهی ندارند که البته این توجه نکردن درست است. توجه به این نکته به خصوص هنگامی که می خواهید از ماشین های سنگین و بزرگ سبقت بگیرید، بسیار حائز اهمیت است. زیرا این ماشینها نقاط کور زیادی دارند.

اموزش رانندگی

سرعت مجاز: شرایط و خطرات موجود در جاده تعیین کننده سرعت مجاز هستند. بنابراین با توجه به علائم راهنمایی و رانندگی همواره با سرعت مجاز برانید و با جان خود و دیگران بازی نکنید.

دانلود فیلم آموزش رانندگی به زبان فارسی

رانندگی در شرایط جوی متفاوت: رانندگی در آب و هوای برفی یا بارانی بسیار متفاوت با هوای آفتابی است. برای مثال در هوای برفی فاصله با ماشین جلویی باید بیشتر از هوای آفتابی باشد. زیرا اصطکاک جاده با چرخها باعث سخت تر ترمز گرفتن یا حتی گاز خوردن ماشین می شود.

رعایت آداب رانندگی

رعایت آداب رانندگی: رعایت آداب رانندگی به معنای قدردانی از رانندگان دیگر در مواقع لزوم می باشد.

بوق: از بوق در مواقعی استفاده می شود که می خواهیم اخطاری را به راننده دیگر گوشزد نماییم. برای مثال وقتی چراغ سبز می شود و راننده جلویی حرکت نمی کند؛ یا وقتی راننده ای مستقیم به سمت شما می آید و شما را نمی بیند. استفاده از بوق برای تشکر کردن، گلایه کردن، سرزنش کردن و سایر موارد غیر ضروری نادرست است.

تشکر از سایر رانندگان: در صورتی که راننده دیگری به هر دلیلی به شما راه داد، می توانید با بالا بردن دست خود از وی تشکر کنید.

نشان دادن آداب رانندگی: در صورتی که در جایی حق تقدم با شماست، مکث نکرده و به سرعت حرکت کنید. حرکت نکردن شما باعث خراب شدن اوضاع جاده و افزایش ترافیک می شود.

نکات و هشدارها:

  • پیش از رسیدن به پیچها حتما سرعت خود را کاهش دهید.
  • همواره با احتیاط رانندگی کنید. یک اشتباه کوچک ممکن است تا سالیان سال برای شما و خانواده تان پشیمانی به بار آورد.
  • در هنگام رانندگی به هیچ وجه از تلفن همراه استفاده ننمایید. مطمئن باشید که استفاده از موبایل بر روی رانندگی شما تاثیر سوء می گذارد. این موضوع را می توانید زمانی که خودتان پشت فرمان نیستید، با بررسی رانندگی دیگران چک کنید.
  • در هنگام رانندگی از پوشیدن کفش های دارای کفی پهن خود داری کنید. زیرا امکان گیر کردن این کفشها به پدال های گاز و ترمز بالاست.
  • به یاد داشته باشید که لازم نیست حتما با حداکثر سرعت مجاز برانید. می توانید با همان سرعتی که راحتید برانید. اما در صورتی که می خواهید با سرعت کم رانندگی کنید، حتما لاین سمت راست را انتخاب نمایید.
  • هرگز پشت فرمان به خوردن و آشامیدن نپردازید.
  • به یاد داشته باشید در سرعت های زیاد، از دنده بالا به شکل ناگهانی به دنده پایین نروید؛ زیرا این کار باعث خرابی موتور و گیربکس می شود.

جهت مشاهده نمونه سوالات آیین نامه مقدماتی و نمونه سوالات آیین نامه اصلی بر روی لینکهای زیر کلیک کنید.

نمونه سوالات آیین نامه پایه 2

نمونه سوال آیین نامه پایه دوم

 

اشتراک در
اطلاع از

0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها