مقاله حسابرسی صورتهای مالی

مقاله حسابرسی صورتهای مالی | مقاله در مورد تقلب در حسابداری – دانلود مقاله حسابرسی صورت های مالی و نقش آن در پیشگیری تقلب و فساد به صورت کامل و آماده دانلود با فرمت ورد در ۸۶ صفحه به قیمت ۳۰۰۰۰ تومان که لینک دانلود بلافاصله بعد از پرداخت نمایش داده می شود.

دانلود مقاله حسابرسی صورتهای مالی

توضیحات کامل مقاله حسابرسی صورتهای مالی

چکیده

در سالهای اخیر تقلب در شرکتها منجر به هزینه‌های گزاف میلیونی شده است. تنها در امریکا و انگلستان میزان تقلبهای گزارش‌شده به میلیاردها دلار سر می‌زند، هرچند گفته می‌‌شود این‌ گزارشها شاید تنها ۱۰درصد از کل تقلبها را شامل شود.

شواهد گویای آن است که موضوع تقلب در شرکتها مشکلی جدی است. این تقلبها، به‌ویژه هنگامی که مدیران و کارکنان ارشد شرکتها مرتکب آن می‌‌شوند، معمولا” زمانی ازپرده بیرون می‌افتد که شرکتها به‌طور غیر‌ منتظره دچار مشکلات حاد می‌‌شوند. در این مواقع است که این سوال مطرح می‌‌شود که حسابرسان کجا بوده‌اند؟

نقش حسابرسان مستقل در کشف و گزارش تقلب در شرکتها موضوعی بحث‌انگیز است. اظهارنظرهای حرفه‌ای حسابرسان متفاوت است و به همین سبب برای کاهش فاصله انتظارات از عملکرد حسابرسی، بیشترین میزان همکاری ضرورت پیدا می‌کند. بررسی های متعدد نشان داده است در حالی که سیاستمداران، دادگاهها، نشریات مالی و بسیاری دیگر، از حسابرسان انتظار کشف و گزارش‌ کردن تقلبات را دارند، حرفه حسابرسی به‌طور عمومی ، مسئولیتهای خود را در این زمینه کاهش داده و بر این‌ نکته تأکید می‌کند که کشف تقلبات از مسئولیتهای مدیران است و حسابرسی برای این نقش برنامه‌ریزی نشده و غیر قابل‌ اتکاست.

دوستان قسمتی از فصل چهارم این مقاله را در ادامه مشاهده میکنید

فصل چهارم

پیچیدگی تقلب و محدودیت عمل حسابرسان در تقابل با آن

پیچیدگی تقلب و محدودیت عمل حسابرسان در تقابل با آن
طبق استاندارد حسابرسی ۲۴۰ ایران، تقلب هرگونه اقدام عمدی یا فریبکارانه یک یا چند نفر از مدیران، کارکنان یا اشخاص ثالث برای برخورداری از مزیت ناروا یا غیرقانونی است و آنچه که تقلب را از ارائه نادرست اشتباه متفاوت می‌سازد، ویژگی آگاهانه، عمدی، فریبکارانه و پنهانی بودن رفتار متقلبانه بوده که عملی تجاوزکارانه به حریم و منافع دیگران و البته اقدامی خلافکارانه و یا مجرمانه است.

با این اوصاف، تقلب در مفهوم همه‌جانبه آن جرمی است که دستمایه فریب روش اصولی آن است.
با توجه به ماهیت رفتار متقلبانه که مخفیانه و با برنامه‌ریزی، است، وظیفه حسابرسان برای کشف و یا جلوگیری از تکمیل چرخه عملیاتی آن بسیار سخت بوده و انجام آن نیازمند به‌ دست آوردن اطلاعات بیشتری در زمینه امور متقلبانه و همچنین حساس‌ بودن نسبت به کیفیت رویدادهایی است که زمینه آن را فراهم می‌آورند. از طرفی نیز میزان ایفای این نقش به تناسب وظایف، اختیارها و ابزاری ممکن بوده که از قبل برای او به‌ عنوان حسابرس و نه متخصص تقلب، تعیین شده است. انجام این مسئولیت به‌ خصوص در شرایط بحرانهای اقتصادی و یا بی‌ کفایتی کارکردهای کنترلهای داخلی، بسیار سنگین‌تر هم خواهد بود.

در این راستا برای اجرای اثربخش کار حسابرسی و کاهش حداکثری ریسکها، اتخاذ رویکردها و سازوکارهایی مناسب برای ارزیابی خطر تقلبهای مالی که شامل شناسایی نشانه‌های ضعف راهبری سازمانی نیز می‌باشد، نیاز است. نتایج درخور ناشی از این بررسی، شناسایی و احراز هشدارهای جدی بروز تقلبها هستند که به‌ تفصیل در بخش پایانی با عنوان «خطوط قرمز هشدار اعمال متقلبانه» مورد بحث و بررسی قرار گرفته‌اند.

 

مسئولیت حسابرس مستقل ارزیابی ریسک تقلب
از آنجایی‌ که در اصل حفظ پایداری تشکیلاتی و بهبود روند هدفهای سازمانی به‌ عهده مدیران بوده، ارتقای کنترلها، پرهیز، جلوگیری و اطمینان از کشف به‌ هنگام تقلب، حوزه مسئولیت ایشان است.

هر چند که احراز قبول این وظیفه به‌ وسیله مدیران، دلیلی بر کاهش مسئولیت حسابرسان نبوده، لیکن با توجه به محدودیتهای ذاتی ناشی از تأخر زمانی بررسی و آزمون نمونه‌ای این رویدادها، با تاریخ رخداد آنها، یافته‌های حسابرسی صراحت کامل نداشته و حصول نتیجه نیازمند قضاوت بیشتری می‌باشد. نتیجه فرایند این رسیدگی فقط شواهدی متقاعدکننده به‌ دست خواهد داد که ممکن است ریسکهای اجتناب‌ ناپذیری را نیز به‌ همراه داشته باشند. به‌ همین دلیل است که آنان تنها قادر به ارائه اطمینان معقولی از اظهارنظر نسبت به عاری بودن گزارش مالی مدیران از تحریف تقلب می‌باشند.

به‌دلیل احتمال اشتراک منافع، امکان بهره‌گیری از منابع و توانمندیهای بالقوه و بالفعلی که اشخاص وابسته می‌توانند نسبت به هم داشته باشند، میسر و سهل خواهد شد. گستردگی و پیچیدگی معاملات و یا روابط بین این اشخاص، بستر اجرایی اعمال متقلبانه به‌خصوص تبانیها را مهیا نموده و پتانسیل ارائه نادرست عمدی گزارشگری مالی و سوءاستفاده از داراییها را افزایش می‌دهد. براین اساس است که ریسک تحریف غیرعادی بودن روابط بین آنان باید به‌طور مستقل و جداگانه در براورد خطر تقلب مورد بررسی حسابرس قرار گیرد.

نتایج ناشی از این روابط و یا معاملات، به موجب قدرت نفوذ و رهبری در تصمیم‌گیری نسبت به پوشش سود موردنظر هریک از این اشخاص، یا چگونه جهت‌دار کردن اهرم عملیاتی و یا سرمایه در گردش آنها، به‌دست می‌آیند.

نگرش حسابرسان داخلی و مستقل برای محدود کردن خطر تقلبهای مالی
در حالی‌که می‌دانیم اغلب جلوگیری از بروز تقلب سخت بوده و راه‌حل قطعی و تمام‌عیاری نیز برای کشف تقلب و حتی پرهیز از آن وجود ندارد، لیکن برای کاهش پتانسیل آن و کندی حرکت رفتارهای متقلبانه، ابزار و روشهای سودمند قابل اجرایی وجود دارند که ریسک تقلب گزارشگری مالی را محدود و یا به حداقل ممکن آن خواهند رساند.

ارکان حاکمیتی هیئتهای مدیره، کمیته‌های حسابرسی، مدیریت، حسابرسان داخلی و مستقل، همگی زنجیره تولید و عرضه اطلاعات مالی و فرایند گزارشگری مالی با کیفیت در پرهیز و جلوگیری از تقلبها هستند. حسابرسان داخلی نقش کلیدی در حفظ و ترمیم چارچوب ایمن کنترلهای داخلی ایفا کرده و مسئولیت حرفه‌ای ارزیابی طراحی و اثربخشی برنامه‌های تقلب و کنترلهای داخلی مربوط به آن برنامه‌ها و تشخیص پتانسیل رویدادهای متقلبانه را دارند و بر این مبنا، چگونگی اعمال مدیریت ریسک از سوی سازمان را نظارت، آزمون و ارزیابی می‌کنند.

حسابرسان مستقل بر پایه بیانیه استاندارد حسابرسی شماره ۱۹۹ (SAS 99)، گزارشهایی از نتایج رسیدگی به شرکتها ارائه می‌دهند. در امریکا الزام نظارت این حسابرسان برای شرکتهای سهامی عام با ارزش بالای ۷۵ میلیون دلار در بازار سرمایه است و گزارش حسابرس شامل اظهارنظر نسبت به اثربخشی کنترلهای داخلی نیز خواهد بود که نتیجه‌گیری از این کنترلها، مؤثر بر کیفیت اظهارنظر آنان هم می‌باشد. اما در ایران بنا به استاندارد حسابرسی گزارشگری شماره ۷۰۰، حسابرسان تنها مسئول بررسی مناسب بودن طراحی این کنترلها شده‌اند. اما هدف همگی آنان بررسی و رسیدگی اطمینان‌بخشی برای چگونگی عاری بودن صورتهای مالی از تحریف بااهمیت تقلب می‌باشد. لیکن نتایج حاصل از فرایند رسیدگی آنها متفاوت خواهند شد.

در این راستا، سه منظر اثربخش حسابرسان داخلی و مستقل که اقدامهای مدیران برای ارائه گزارشگری مالی متقلبانه را محدود می‌نمایند به شرح بخشهای الف، ب و ج تجویز می‌شود:

الف- اهرم اخلاقی سطوح بالای سازمانی
توسعه فرهنگ رفتاری شایسته، با ‌همراه کردن کنترلهای مرتبط و مؤثری که حافظ پتانسیل ارتکاب تقلب را به صفر رسانیده، ایجاد فرصتها را برای اعمال مجرمانه تنزل داده و توجیه عقلایی و منطق‌تراشی اقدامهای متقلبانه را کمرنگ می‌کند و بخشی قدرتمند از کارایی و اثربخشی هیئت حاکمیتی برای ساماندهی نظام‌مند می‌باشد:

ملاحظات اخلاقی در حوزه فعالیت حسابرسی داخلی

به‌ دلیل اهمیت وظایف محول‌ شده و گستره اجرای کار حسابرسی داخلی و به‌ منظور شفافیت و کنترل مناسب‌تر بر عملیات اجرایی حسابرسی، این حسابرسان موظفند کمیته‌های حسابرسی را نیز برای تعامل بیشتر در تجربه‌های حاصل از مشاهدات و رسیدگی هایشان با خود همراه کنند.
• آموزش کشف تقلب به‌ویژه گزارشگری مالی متقلبانه، برای کلیه حسابرسان داخلی.
• اگر امکان برنامه‌ریزی میسر و شرایط تجویز آن نیز مهیا باشد، لازم است یک متخصص تقلب در پستی از واحد حسابرسی داخلی قرار گرفته و ایده‌آل است اگر این شخص گواهی رسمی تقلب را داشته و از تجربه مناسبی هم برخوردار باشد.
• بررسی عینی چگونگی پذیرش و حمایت از فرهنگ اخلاقی در اجرای هر گونه فعالیتی که در سازمان انجام می‌شود. این بررسی مشتمل بر ارزشیابی نتایج اهم نظرسنجی‌های صورت‌گرفته نسبت به ارتباطات اخلاقی و رفتار کارکنان در بخشهای مختلف سازمان، تحلیل روند تغییرهای رفتاری سالانه و دلایل کلیدی نوسانهای آن می‌باشد.
• ارزشیابی کیفیت تطبیق کنترلهای نرم‌افزاری با فرهنگ اخلاق سازمانی که در این رابطه شامل ارزیابی برنامه مدیریت ریسک تقلب مدیریت و میزان پاسخگو بودن واحدهای مسئول اجرای این برنامه، با توجه به نتایج به‌ دست‌ آمده آنها خواهد بود.
• اطمینان به وجود فرایند رسمی مراقبت و نظارت هیئت‌مدیره و کمیته حسابرسی بر خطوط قرمز خطرهای تقلب گزارشگری مالی که تمرکز ویژه‌ای به بررسی خطر زیرپا گذاشتن کنترلها به‌وسیله مدیریت داشته باشد.

منظر حسابرسان مستقل به توسعه و تسری شایستگی‌های اخلاقی
• بررسی چگونگی اشاعه فرهنگ سطوح بالای سازمان به‌طور یکپارچه در کلیه سطوح آن. ایفای این وظیفه از مسئولیتهای مستقیم مدیریت و کمیته حسابرسی می‌باشد.
• مذاکره و بحث با مدیریت و کمیته‌های حسابرسی از اینکه چگونه آن کمیته به اطمینان رسیده فرهنگ یکپارچه سازمان، بازتابی از فرهنگ سطوح بالای آن شده به‌طوری که ابزاری مثل نظرسنجی کارکنان و سایر گزارشها مؤید آن باشند و در نهایت ارزیابی و تصمیم نهایی راجع به نتایج به‌دست‌آمده چه بوده است.
• انگیزه فعالانه کمیته حسابرسی به شناسایی و بررسی خطوط قرمز و مشاهدات آنها به‌منظور آگاهی از نشانه‌های هشدار تقلب که انجام این کار بخشی از وظایف و مسئولیت اجرایی مستقیم این حسابرسی نیز می‌باشد.
• توجه به چگونگی بسترسازی اخلاقی مدیریت، هیئت‌مدیره و کمیته حسابرسی، با بررسی نمونه‌هایی از ارتباطات اخلاقی هدایت‌شده و برنامه‌های آن، برای محدود کردن خطرهای تقلب گزارشگری مالی.
ب- تردید
تردید در ذات خود دشمن تقلب و برآمده از مجموعه ویژگی های ذهن خلاق و همه‌ جانبه‌نگری است که با حفظ قضاوت اولیه، تا قبل از کامل شدن رخداد و یا بعد از آن، برای افزایش توان آگاهی از مخاطره‌ها، با پرسشهای مداقه‌برانگیز و مکتشفانه‌ای که دارد چگونگی اعتبار و نافذ بودن اطلاعات مربوط به آن رویداد را تحلیل و قضاوت می‌نماید. این ذهنیت به‌ درستی خطوط قرمز یا ناسازگاریها را مورد توجه، کنکاش و پرسشگری قرار می‌دهد.
تردید مفهوم بی‌اعتمادی نداشته، بلکه به این معنا است که می‌گوید: “هر چند من به شما اعتماد دارم؛ ولی مسئولیت من وادارم می‌کند که به‌ دنبال تأییدی بر دلایل گفته‌های شما و دیگران و تکمیل و توسعه یافته‌های اولیه خودم باشم” و این شناخت عمیق هر موضوع است که حسابرسان را به اهرمی مؤثر در محدود کردن خطر تقلب گزارشگری مالی تبدیل می‌کند.
در ادامه، چگونگی به‌کارگیری تردید حرفه‌ای از منظر حسابرسان مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد:

تردید و رویکرد حسابرسی داخلی
حسابرسی داخلی منبع ارزشمندی از آگاهی ها، شامل اطلاعاتی راجع به زمینه‌‌های مختلفی از جنبه‌های اخلاق سازمانی، اثربخشی کنترلهای داخلی، بی‌حفاظی یا غیر مؤثر بودن آنها و یا کنترلهای نادیده‌ گرفته‌شده به‌ وسیله مدیریت، برای هیئتها و کمیته حسابرسی است.

استانداردهای انجمن حسابرسان داخلی امریکا، حسابرسان داخلی را به گرایشها و اجرای منصفانه مسئولیتهای این حرفه در رابطه با ارزشیابی پتانسیل تقلب و بررسی چگونه مدیریت کردن برنامه ریسک تقلب در هر سازمان ملزم نموده است. تردید برای ایفای این نقش بسیار ضروری است و به حسابرسی داخلی در بررسی درست و به جای رویدادها در مواجهه با هر یک از ادعاهای مدیریت، ارزشیابی کفایت ارزیابی های ریسک تقلب که توسط مدیریت انجام شده و همچنین نسبت به طراحی و اثربخشی عملیاتی کنترلهای داخلی مستقر شده برای جلوگیری و پرهیز از تقلب، هشدارهای به‌ هنگام به‌ جایی داده و زنگ خطر دلیل رخداد فرصتهای اعمال مجرمانه را به صدا درمی‌آورد.
احراز این آگاهی ها به‌ دلیل حضور دائمی و پایدار این حسابرسان است که آنان را به‌ خوبی قادر به شناسایی شاخصهای پتانسیل تقلب می‌نماید؛ به‌ طوری که ممکن نیست حسابرسان مستقل بتوانند در شرایط عادی این علائم را شناسایی کنند.
با این اوصاف شرایط خاصی که حسابرسان داخلی باید در فرایند اجرای کارشان مورد توجه قرار بدهند، شامل:

• خطر امکان زیر پا گذاشتن کنترلهای داخلی به‌ وسیله شرکت؛ به‌ خصوص تبانی های مدیریت.
• گروهی از موضوعهای برون و درون‌ سازمانی می‌توانند وجود داشته باشند که به‌رغم مؤثر و هم‌جهت بودن با هدفهای شرکت بتوانند فرصتها و محرکهای متقاعدکننده‌ای برای پذیرش اقدام متقلبانه باشند.
• توجه به پیچیدگی محتوای برخی نشرها ویا الزامهای صادره که برای روشن شدن منظور و نقطه‌نظر آنان، توضیحات قانع‌کننده بیشتری لازم است.

چارچوب کاربری حرفه‌ای بین‌المللی انجمن حسابرسان داخلی۲ که از مجموعه راهنماییهای عملی حسابرسی داخلی و تقلب در سال ۲۰۰۹ بوده، الزام داشته حسابرسان داخلی باید نسبت به خطرهای تقلب پاسخگو باشند. احراز این مسئولیت حرفه‌ای اینگونه تشریح شده است:
• فعالیتهای حسابرسی داخلی باید پتانسیل رخدادهای تقلب را که سازمان برنامه و وظیفه مدیریت کردن خطرهای آن را داشته، ارزیابی کنند (IPPF2120. A2).

• حسابرسی داخلی باید در موقع برنامه‌ریزی هدفهای حسابرسی، احتمال رخداد رویدادهای اشتباه و یا تقلبها، موارد رعایت نشده و دیگر موارد بدون حفاظت مناسب را ارزیابی کند (IPPF2120. A2).

به‌ علاوه، این انجمن در چند سال گذشته راهنمایی های عملی مسئولیتهای خاص حسابرسان داخلی در ارتباط با تقلب را به قرار زیر شناسایی و منتشر کرده است:

• توجه به ریسکهای تقلب با ارزیابی کافی و مناسب بودن طراحی کنترلهای داخلی و همچنین چگونگی انجام مراحل حسابرسی.
• داشتن دانش کافی تقلب، به‌طوری که شناسایی خطوط قرمزی که ممکن است مؤید پذیرش تقلب در برخی نواحی باشند، امکان‌پذیر گردند.
• تشخیص وجود هشدارهایی که فرصتهای تقلب هستند؛ مثل کافی نبودن کنترلها.
• ارزشیابی اینکه آیا مدیریت به‌صورت فعالانه در ایفای مسئولیتش به بازبینی برنامه مدیریت ریسک تقلب ثابت‌قدم بوده است یا خیر.
• ارزشیابی شاخصهای تقلب و ارائه پیشنهادهایی در زمانهای مناسب.
• ارتباط با هیئت‌مدیره با الویت موضوع ریسک تقلب و برنامه‌های جلوگیری و کشف هر رویداد متقلبانه.

مقاله در مورد تقلب در حسابداری

فهرست مطالب مقاله

چکیده
فصل اول: مقدمه و کلیات ۱
۱-۱ مقدمه ۲
۱-۲ تعریف تقلب ۳
۱-۳- تاریخچه توسعه وظایف حسابرسان در مورد کشف و گزارشگری تقلب ۳
۱-۴ دلایل اختلاف بین کشورها ۱۱
۱-۵ انتظارات جامعه ۱۳
۱-۶ یک تضاد ذاتی ۱۴
۱-۷ نگاهی به وضعیت ایران ۱۶
فصل دوم: نقش حرفه حسابرسی در جامعه ۲۱
۲-۱ نقش حرفه حسابرسی در جامعه ۲۲
۲-۲ مدل شبه قضایی ۲۲
۲-۳ مدل مسئولیت اجتماعی ۲۳
۲-۴ نظریه مباشرت و نظارت ۲۳
۲-۵ هدف حسابرسی و انواع اظهار نظر حسابرسی ۲۴
۲-۵-۱ تاثیر اظهار نظرحسابرس بر فعالیت شرکتها ۲۵
۲-۶ فلسفه و جایگاه حسابرسی ۲۸
۲-۶-۱ نظریه شبه قضائی ۲۹
۲-۶-۲ نظریه مسئولیت اجتماعی ۲۹
۲-۶-۳ نظریه مباشرت و نظارت ۲۹
۲-۷ انواع حسابرسی ۳۰
۲-۷-۱ انواع حسابرسی از نظر تابعیت سازمانی ۳۰
۲-۷-۲ انواع حسابرسی از نظر دلیل ارجاع کار ۳۱
۲-۷-۳ انواع حسابرسی از نظر نوع رسیدگی ۳۱
۲-۸ حسابرسی مبتنی بر سیستم ۳۲
۲-۸-۱ تحول در متدولوژی حسابرسی ۳۳
۲-۸-۲ حسابرسی مبتنی بر سند رسی یا «حسابرسی رویدادهای مالی» ۳۳
۲-۸-۳ حسابرسی مبتنی بر ترازنامه ۳۳
۲-۹ وظیفه حسابرس خارجی ۳۴
۲-۱۰ تحول هدف های حسابرسی ۳۴
۲-۱۱ نقش اصلی حرفه حسابرسی ۳۴
فصل سوم: تقلب در حسابرسی صورت‌های مالی ۳۶
۳-۱ تقلب در حسابرسی صورت‌های مالی ۳۷
۳-۲ هدف حسابرسی صورتهای مالی ۴۳
۳-۲-۱هدف حسابرسی صورتهای مالی ۴۴
۳-۲-۲ انجام حسابرسی صورتهای مالی ۴۴
۳-۲-۳ دامنه حسابرسی صورتهای مالی ۴۵
۳-۲-۴ تردید حرفه ای ۴۵
۳-۲-۵ اطمینان معقول ۴۶
۳-۳ خطر حسابرسی و اهمیت ۴۷
۳-۳-۱ مسئولیت صورتهای مالی ۵۱
۳-۳-۲ تعیین قابلیت پذیرش چارچوب گزارشگری مالی ۵۲
۳-۳-۳ اظهار نظر در باره صورتهای مالی ۵۳
فصل چهارم: پیچیدگی تقلب و محدودیت عمل حسابرسان در تقابل با آن ۵۵
۴-۱ پیچیدگی تقلب و محدودیت عمل حسابرسان در تقابل با آن ۵۶
۴-۱-۱ مسئولیت حسابرس مستقل ارزیابی ریسک تقلب ۵۶
۴-۱-۲ نگرش حسابرسان داخلی و مستقل برای محدود کردن خطر تقلبهای مالی ۵۷
۴-۲ ملاحظات اخلاقی در حوزه فعالیت حسابرسی داخلی ۵۸
۴-۲-۱ منظر حسابرسان مستقل به توسعه و تسری شایستگی‌های اخلاقی ۵۹
۴-۳ تردید و رویکرد حسابرسی داخلی ۶۰
۴-۳-۱ چگونگی به‌کارگیری تردید توسط حسابرسان مستقل ۶۲
۴-۴ خطوط قرمز هشدار اعمال متقلبانه ۶۳
۱- ماهیت کارکرد مدیریت و نفوذ ایشان بر محیط کنترلی و کنترلها ۶۴
۲- معاملات و ارتباطها با اشخاص وابسته ۶۵
۳- اثر محیط کنترلی تحت‌تأثیر ویژگی رفتاری کارکنان ۶۶
۴- تغییرهای برون‌سازمانی ۶۷
۵- پیچیدگی در کیفیت اجرای عملیات و ثبات مالی سازمان ۶۸
۶- شرایط کنترلی تقلب ناشی از سوءاستفاده از داراییها ۶۹
۴-۵ نتیجه‌گیری ۷۰
فصل پنجم: نتیجه گیری و منابع ۷۱
۵-۱ نتیجه گیری ۷۲
۵-۲ فهرست منابع ۷۵
منابع فارسی ۷۵
منابع غیر فارسی ۷۵

جهت دانلود مقاله حسابرسی صورتهای مالی از فرم زیر اقدام نمایید.

نوع فایل قیمت
word 30,000 تومان

مقاله حسابرسی صورتهای مالی



لینک دانلود فایل خریداری شده بلافاصله بعد از پرداخت نمایش داده می شود.
اشتراک در
اطلاع از

0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها