دانلود جزوه خلاقیت و نوآوری در سازمان آموزشی pdf

دانلود خلاصه کتاب خلاقیت و نوآوری در سازمان آموزشی (مفاهیم، نظریه‌ها، تکنیک‌ها و سنجش‌ها) محمد ربیع سام خانیان در قالب pdf با کیفیت بسیار عالی شامل نکات مهم درس به قیمت ۵۹۰۰ تومان که لینک دانلود بلافاصله بعد از پرداخت نمایش داده می شود.

دانلود کتاب خلاقیت و نوآوری در سازمان آموزشی

قسمتی از خلاصه کتاب خلاقیت و نوآوری در سازمان آموزشی

فصل اول: خلاقیت

مقدمه: خلاقیت موضوع قابل توجه و بحث برانگیزی است و پرسش‌های بسیاری در مورد آن مطرح است. نکته ی قابل ملاحظه درباره‌ی خلاقیت این است که همواره لازمه خلاقیت، نبوغ نیست. خلاقیت در همگان وجود دارد ولی خلاقیتی که در سطح جهانی قابل طرح باشد معمولاً با نبوغ همراه است. مجموعه‌ی حاضر درصدد پاسخ گویی به پرسش‌های مربوط به خلاقیت می‌باشد.

تعریف خلاقیت

خلاقیت واژه‌ای عبری است که ریشه‌ی آن در «خلق» به معنی آفریدن است. در لغت نامه‌ی دهخدا خلاقیت خلق کردن و بوجود آوردن است و خلاق کسی است که دارای عقاید نو باشد.

دانشمندان خلاقیت را با تعابیر متعددی بیان نموده‌اند:

برخی از تعاریف ویژگی‌های افراد خلاق، گروهی بر اساس فرآیند خلاق، برخی معتقدند که خلاقیت باید بر مبنای محصول خلاق(تازه)، بعضی دیگر معتقدند که خلاقیت را باید بر اساس توانایی حل مساله تعریف کرد ارائه‌ی تعریفی جامع و مانع از خلاقیت که همه‌ی ابعاد آن را شامل شود اگر غیر ممکن نباشد بسیار مشکل است اما هسته‌ی اصلی یا عامل مشترک در همه‌ی تعاریف مربوط به خلاقیت «ایجاد چیز جدید و باارزش است» و آنچه در ایجاد چیز جدید یا طرح جدید و به طور کلی در فرآیند خلاقیت اهمیت دارد تفکر است زیرا خلاقیت یک نوع فعالیت فکری است.

تفکر

یکی از خصوصیات منحصر به فرد انسان برخورداری او از استعداد تفکر است که موجب تمایز او با سایر موجودات است. تفکر یک فرآیند است و کارکردهای متعددی مانند: تصمیم گیری، حل مساله، تفکر خلاق دارد تفکر عالی‌ترین شکل فعالیت عقلی و ذهنی است.

تفکر خلاق

تفکر خلاق نوعی از تفکر است که در آن ذهن به طوری عمیق با یک مساله درگیر می‌شود،‌به تجسم و واضح سازی آن می‌پردازد و به منظور تنظیم کردن نتیجه‌ی تفکر یا دریافت مفاهیم جدید،‌ مبادرت به جرح و تعدیل آن می‌کند.

رابطه‌ی خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی

اساساً خلاقیت به عنوان جوهری‌ کارآفرینی شناخته شده است کارآفرینی فعالیت خلاقیت انسان، شامل بدست آوردن ارزش از طریق ایجاد شرکت یا سازمان است و عبارت از پیاده ساختن موفقیت آمیز ایده‌های خلاق برای ایجاد کسب و کار جدید.

تفاوت خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی

خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی ضمن اینکه در ارتباط نزدیک با هم هستند در عین حال تفاوت‌هایی نیز دارند افراد خلاق افرادی هستند که می‌توانند پدیده‌های جدیدی را کشف یا خلق کنند، اما نمی‌توانند یا علاقه‌ ندارند اکتشافات یا اختراعات خود را به محصول یا خدمتی تبدیل کنند. در حالی که افراد نوآور علاوه بر اینکه قادر به اکتشاف یا اختراع هستند، توانایی آن را دارند که آنها را تبدیل به محصول و خدمت کنند و وارد بازار کنند. اما افراد کارآفرین این توانایی را دارند که هم اختراعات و اکتشافات خود را به کالا و خدمات و سپس به ارزش تبدیل کنند و هم ایده‌ها و اختراعات و اکتشافات و حتی نوآوری‌های دیگران را.

انواع خلاقیت:

  • خلاقیت علمی: خلاقیت در هر یک از رشته‌های علمی را می‌توان خلاقیت علمی نامید. مانند کشفیات، نظریه‌های جدید.
  • خلاقیت فناورانه: عبارت است از خلق اندیشه ها و طرح‌های نو در جنبه‌های کاربردی علوم و یافتن راه‌های جدید حل مسائل فنی و مهندسی اعم از نرم‌افزار یا سخت افزار.
  • خلاقیت صنعتی: خلاقیت در جنبه‌های فناوری سخت افزاری و نرم افزاری یک سازمان صنعتی
  • خلاقیت هنری: خلاقیت در هر یک از رشته‌های هنری
  • خلاقیت روزانه: هر فرد در زندگی روزمره‌ی خود برای حل مشکلات و پیشبرد امور روزانه استفاده می کند.
  • خلاقیت کودکانه: رفتارهای کلامی و عملی خلاقی است که کودکان به شکل‌های مختلف از خود بروز می‌دهند.

جهت دانلود خلاصه کتاب خلاقیت و نوآوری در سازمان آموزشی pdf از فرم زیر اقدام نمایید.

نوع فایل قیمت
pdf 5,900 تومان

دانلود جزوه خلاقیت و نوآوری در سازمان آموزشی pdf



لینک دانلود فایل خریداری شده بلافاصله بعد از پرداخت نمایش داده می شود.
اشتراک در
اطلاع از

0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها