مطالعات مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی

دانلود مطالعات مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی در قالب ورد با کیفیت بسیار عالی نمونه مشابه ، پلان عکس و … در ۱۰۰ صفحه به قیمت ۱۶۰۰۰ تومان که لینک دانلود بلافاصله بعد از پرداخت نمایش داده می شود.

مطالعات مجتمع بین راهی به همراه نقشه ها AutoCad

توضیحات کامل مطالعات مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی

مقدمه مطالعات مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی

ایجاد سرپناه محلی امن در بین راه ها از گذشته های دور همواره مورد توجه بوده است و به صورت کاروانسراها ظاهر شده است با ورود اتومبیل به صحنه مسافرت و شكل گیری جاده های بین شهری و به دنبال آن خدمات ناموزون و بی هوست در كنار آنها نیاز به احداث مجتمع های خدمات رفاهی – مذهبی كه نیاز روز افزون را برآورده سازد بدیهی می گردد.
محدودة این طرح عبارت است بررسی مبانی طراحی و ارائه الگوی معماری یك مجتمع خدمات رفاهی بین راهی .
در این راستا یك بررسی اجمالی بر كاروانسراها و همچنین نمونه های امروزی داخل كشور و خارج از كشور صورت گردیده است و در مراحل مختلف طرح از آنها استفاده شده است.

نوژه سفر در گذشته یک منزل راه در طول یک روز بوده است در حالی كه الگوی سفر در حال حاضر متأثر از عوامل مختلفی است که از آن جمله می توان از خستگی در سفر، اقامه نماز و غیره نام برد.

این مقاله یک طرح پژوهشی در مورد خدمات حمل و نقل و پذیرایی در راههای بین شهری در ایران است و در آن جایگاه مجتمع های خدماتی رفاهی بین راهی مورد بررسی قرار گرفته است. تا کنون برنامه ریزی استقرار این مجتمع ها بیشتر بر عهده مهندسان حمل و نقل بوده است، لیکن با توجه به اینکه عملاً این مجتمع ها کارکردهایی فراتر از تامین خدمات رهگذران جاده ها بر عهده دارند، ضروری به نظر می رسد که ضمن توجه به اصول محتوایی، ابعاد منطقه ای و فرا منطقه ای این مجتمع ها نیز در برنامه ریزی ها مورد توجه قرار گیرد.

به منظور بررسی جایگاه مجتمع های خدماتی رفاهی بین راهی از دیدگاه برنامه ریزی شهری و منطقه ای، در این مقاله از شیوه توصیفی کاربردی استفاده شده است، لذا با توجه به آنکه دانش برنامه ریزی شهری و منطقه ای نسبت به پدیده های پیرامون نگاهی جامع نگر و نظام مند دارد، این مقاله ابعاد اقتصادی، بازرگانی؛اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، دفاعی، بصری و زیست محیطی موضوع را مورد بررسی قرار داده است. در این بررسی، به مجتمع های رفاهی بین راهی به عنوان عضوی از یک نظام زیستی که با حوزه تحت استقرار خود دارای ارتباط متقابل، تأثیر گذاری و تأثیر پذیری اند، نگریسته شده است.

بر این پایه اعتقاد بر آن است که مجتمع های خدماتی رفاهی بین راهی کارکرد منطقه ای و فراتر از تأمین خدمات مورد نیاز رهگذران جاده ها دارند. هدف از این بررسی دستیابی به نتایجی در جهت نیل به اهدافی همچون توسعه پایدار، منطقه ای و رشد و توازن منطقه، از طریق ساماندهی خدماتی رفاهی بین راهی است. برای نیل به این هدف در دانش برنامه ریزی شهری و منطقه ای ابزارهایی مورد توجه قرار می گیرد که ضمن سامان بخشی به تأسیسات بین راهی، این تأسیسات را به عنوان عامل مکملی در جهت رشد و توسعه منطقه ای مطرح سازد.

بدین منظور با اتکا به روش شناسی برنامه ریزی شهری، ابتدا معیارهایی در جهت مکان یابی و طراحی مجتمع های خدماتی رفاهی بین راهی ارائه می گردد و سپس عناصر خدماتی مستقر در این مجتمعها با تأکید بر نقش منطقه ای آنها بر شمرده می شود. ادامه دارد …

رساله مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی

رساله مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی

چکیده مطالعات مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی

کیفیت راه های زمینی به عنوان پر استفاده ترین مسیرهای حمل و نقل ,اهمیت زیادی در افزایش کیفیت حمل و نقل مسافر و بار دارد.این کیفیت شامل نوسازی و بهسازی جاده ها ,نظارت و خدمات دهی انتظامی و درمانی و افزایش امکانات بین راهی می باشد. در این راستا ,امکان یابی ساخت مجتمع های خدماتی – رفاهی و ساخت این مجتمع ها اهمیت ویژه ای می یابند که در صورت وجود و جانمایی مناسب ,تمام امکانات مورد نیاز در سفرها را در خود جای می دهند.

این مجتمعها باید در فواصل مناسبی در طول مسیر مذکور جانمایی شوند. در مقاله حاضر,ابتدا با نظری کلی بر اهمیت وجود خدمات بین راهی ,اهداف احداث مجتمعها بررسی شده است.در زمینه خدمات بین راهی و انواع و اشکال مجتمعها,تعاریف و اصطلاحاتی نیاز به تعریف,توضیح و شرح جزییات برای درک قسمت های بعدی داشت.پس از معرفی این اصطلاحات شیوه ساخت و عملکرد خدمات بین راهی در کشور های آلمان,انگلستان و ترکیه بررسی شده و در نهایت نظام ساخت مجتمع ها در ایران شرح داده شده است و چند نمونه از مجتمع های فعال مورد بررسی و نقد قرار گرفته و به عنوان الگویی از تجربیات ساخت و اراه خدمات در آنها استفاده گردیده است.

برای نحوه مکان یابی خدمات در طول مسیرها ,استانداردها و معیارهایی بررسی شده و از نتیجه آن ,محل حدودی مجتمع در محور تعیین گردید. قسمت های نهایی مقاله ,معرفی شرایط محور و بررسی سایت انتخابی و موارد اقلیمی آن بوده و در نهایت ,پس از جمع بندی اطلاعات فصل های قبل ,یک نمونه پیشنهادی برای سایت انتخاب شده,طراحی شد.

شرح کلی، بررسی اهمیت موضوع و اهداف تحقیق

ایجاد سرپناه و داشتن محلی امن در بین راهها از گذشته های دور همواره مورد توجه بوده و به صورت كاروانسراها ظاهر می گردیده است . این فضاها نه تنها به منظور استراحت و رفع برخی موارد آنها را به یك مركز فرهنگی و برخورد اندیشه ها وتبادل عادات و رسوم ، مبدل گردانیده بود.
همواره چه از نظر كمی و چه از نظر كیفی همگام با توسعه شهری گسترش خدماتی می یافتند و حتی بسیاری از این مجموعه ها به خاطر شیوه های ساختمانی ویژه ای كه داشته اند جزء شاهكارهای معماری عصر خود بوده اند. این مراكز علاوه بر ارزش معماری از دیدگاه اقتصادی، نظامی ، سیاسی و مذهبی حائز اهمیت فراوان بوده است.

متأسفانه و با انتقال فرهنگ ماشین و تسلط اتومبیل بر سطح جاده ها، كاروانسراهای قدیمی كم¬كم از حاشیه راههای بین شهری دور شده و به صورت متروكه ای به دست طبیعت رها گردیده و تلاشی هم از طرف تشكیلات ذیربط در جهت جایگزینی این گونه مراكز خدماتی – رفاهی كه درعین حال مطهر ارتباط و تبادل فرهنگ و عقاید می باشد به عمل نیامده است و از سوی دیگر با ورود اتومبیل به صحنه مسافرت و جاده های بین شهری، به یكباره در بخشی از این جاده ها ، قهوه خانه ها، رستورانها و مغازه های متعدد با طرح های بی هویت ظاهر شدند كه نه تنها هیچ گونه تأثیری از معماری محیط خود در آنها دیده نمی شود.

بلكه تأثیری منفی نیز برآنها می گذارند . علاوه بر آن، این فضاها فاقد تجهیزات و تأسیسات لازم و كافی بوده و از نقطه نظر عملكردی نیز، احتیاجات مسافران را به صورت مطلوب برآورده نمی نماید و در نتیجه لزوم احداث مجتمع ها كه مجتمع های خدماتی، بین راهی و یا به عبارتی محل های استراحت نامیده می شود، علاوه بر محل استراحت، خدمات مختلفی از قبیل رستوران، پمپ بنزین ، خدمات فنی اتومبیل ، محل برآوردن فرایض مذهبی و غیره وجود داشته و خدمات مربوطه را ارائه می نمایند.

بررسی اهمیت موضوع

در ادامه این بحث و به منظور مشخص شدن اهمیت موضوع، به علل ضرورت ایجاد این مجتمع ها و یا عبارت دیگر به بررسی اهداف مورد نظر در احداث مجتمع های خدماتی – بین راهی می پردازیم. به طور كلی اهم اهداف ایجاد مجتمع های خدماتی – بین راهی عبارتند از:
الف ) اهداف خدماتی
تأمین امكانات خدماتی و رفاهی (نظیر خدمات خوراكی، بهداشتی، فنی، عمومی و …) در بین راهها برای معلمین آموزش و پرورش
ارائه خدمات رفاهی به پرسنل به صورت متمركز و منسجم.
ب ) اهداف اقتصادی
– بهره برداری از منابع طبیعی، زیباییها و چشم اندازه های مطلوب
– جلوگیری از ایجاد و توسعه بی رویه كافه ها و رستورانهای بین راهی
– ایجاد مراكزی امن و مطمئن جهت نگهداری كالا، وسایط نقلیه و استراحت
– ایجاد ارتباط در جهت افزایش تبادلات اقتصادی
– ایجاد جاذبه توریستی و سیاحتی در جهت استفاده از مزایای اقتصادی صنعت توریسم.
ج )اهداف فرهنگی – مذهبی
– تأمین و ایجاد امكان جهت انجام فرایض دینی و مذهبی
– ایجاد ارتباط در جهت افزایش تبادلات فرهنگی و اجتماعی
– جاذبه توریستی و سیاحتی در جهت استفاده از مزایای فرهنگی صنعت توریسم
– ایجاد سنتهای گذشته در زمینه كاروانسراها
– ایجاد جزئیات بیشتری در مورد بعضی از عوامل مذكور می پردازیم
د) ایجاد ارتباط در جهت افزایش تبادلات فرهنگی و اجتماعی

نقش سفر و سیر و سیاحت در كسب تجربه و دانش به خوبی مشخص است و برای استفاده ، هر چه بیشتر از این وسیله آموزشی، وجود مراكز تماس بین افراد مهم ترین عامل است. چنین مراكزی به عنوان یكی از عوامل ارتباطی، نقش به سزایی در تبادلات فرهنگی، توسعه اقتصادی، اجتماعی و هدایت جامعه به سوی اهداف خود دارد. علاوه بر این، رانندگان كه مجبور به حضور دائمی در جاده های بین شهری می باشند و فرصتی جهت رسیدگی به امور شخصی و مطالعه و دیدن و آموزش ندارند، قادر خواهند بود كه از نقش آموزشی مراكز خدماتی رفاهی بین راهی بهره مند شوند. در واقع در مدت زمان استراحت ، از طریق تماس با یكدیگر و استفاده از امكانات تبلیغی، سطح آگاهی خود را افزایش دهند. مهم تر اینكه این مكانها حفظ شخصیت انسانی و اجتماعی این قشر زحمتكش را باعث می شود.

فهرست مطالعات مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی

فصل اول
کلیات تحقیق
شرح كلی، بررسی اهمیت موضوع و اهداف تحقیق
بررسی اهمیت موضوع مجتمع های خدماتی – بین راهی عبارتند از
:الف ) اهداف خدماتی
ب ) اهداف اقتصادی
ج )اهداف فرهنگی – مذهبی
د) ایجاد ارتباط در جهت افزایش تبادلات فرهنگی و اجتماعی
ح) استفاده از مزایای صنعت توریسم
ط) زیبا سازی چشم انداز راهها و ملاحظات یوم شناختی
ظ ) نیاز به ارائه خدمات بین راهی در طول راههات
عریف اصلاحات
مجتمع خدماتی بین راهی :
طراحی الگوی مجتمع های خدماتی – بین راهی :
مجتمع های خدماتی – رفاهی درجه ۱
مجتمع خدماتی – رفاهی درجه۳

مطالعات مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی

فصل دوم بررسی سابقه تاریخی مجتمع های خدماتی – بین راهی (كاروانسراها)
پیشینه
تعریف كاروانسرا و وجه تسمیه آن
اهمیت نقش كاروانسرا علل ایجاد آن
عملكردهای داخلی كاروانسرا خصوصیات معماری كاروانسراها (نحوه برخورد در طراحی كاروانسرا)

مطالعات مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی

فصل سوم بررسی وضع موجود مجتمع های خدماتی
– بین راهی بررسی وضع موجود مجتمع های خدماتی
– بین راهیشناخت و بررسی وضع موجود مجتمع های برنامه ریزی نشده:
شناخت و بررسی وضع موجود مجتمع های برنامه ریزی شده بررسی
شناخت عملكرد مجموعه های برنامه ریزی شده در داخل كشور
نمونه های مشابه داخلی
نمونه های مشابه خارجی
تحقیقی پیرامون الگوی معماری كاروانسراهای بین راهیتحقیقات انجام شده پیرامون موضوع مجتمع های خدماتی – بین راهی در خارج كشور
۱- طرح احیاء و بازسازی استراحتگاه منطقه كافمن (در ایالت تگزاس امریكا):
۲- طرح هتل ، رستوران و جایگاه سوخت در فانگ اشتاب آلمان

مطالعات مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی

فصل چهارم برنامه فیزیكی مجتمع های خدماتی – بین راهی
برنامه فیزیكی مجتمع های خدماتی
– بین راهیكلیات مجتمع های خدماتی بین راهیشناسایی اهداف
الف ) اهداف خدماتی
ب ) اهداف اقتصادی
عملكرد های مجتمع های خدماتی بین راهی
– عملكردهای اصلی خدماتی، كه عبارتند از:
دیاگرام عملكرد مجتمع خدماتی – بین راهی
رستوران و سالن غذاخوری واحدهای تجاری
مسجد و نماز خانه
سرویس بهداشتی
متل
پاركینگ ها
تعمیرگاه
جایگاه سوخت
اورژانس
رستوران – ورزشی
طراحی فروشگاه مسکونی
انواع سیم های گردشی در این نوع فروشگاهها
نكات طراحی مجتمع های خدماتی – بین راهی
بررسی مبانی طراحی الگو و شناخت عوامل مؤثر بر معماری مجتمع های خدماتی – بین راهی
عوامل مؤثر در طراحی الگوی مجتمع های خدماتی – بین راهی
عملكردهای داخلی مجتمع ها و نحوه ارتباط آنها با یكدیگر
ویژگی های الگوی مجتمع های خدماتی – بین راهی
مشابه بودن روابط بین عملكردهای داخلی در این الگوها
هماهنگی با شرایط اقلیمی منطقه
قابلیت توسعه مجموعه
میزان تأثیر الگو در طراحی معماری مجتمع های خدماتی – بین راهی
عوامل مؤثر بر معماری مجتمع های خدماتی – بین راهی
انتخاب سیستم تأسیسات ساختمانهای خدماتی – بین راهی
تأسیسات موردنیاز درمجموعه های خدماتی – بین راهی
تأسیسات الكتریكی
تأسیسات مكانیكی
نحوه تأمین نیازهای تأسیساتی درمجموعه های خدماتی – بین راهی
تأمین برقی مصرفی :
سیستم تلفن
آنتی تلویزیون
شبكه آبرسان
یشبكه آبرسانی
شبكه آب باران
شبكه آتش نشانی
شبكه گاز رسانی
تأسیسات گرمایش و سرمایش
سیستم های گرما زا
سیستم های سرما زا
كولرتهویه مطبوع
گزارش انتخاب سیستم سازه ساختمان های بین راهی
سازه های بتنی
نقاط قوت سازه های بتنی سازه های فولادی
نقاط قوت سازه های فولادی
مقایسه سازه های فولادی و بتنی
مقایسه سازه های فولادی و بتنی از نظر اقتصاد
مقایسه سازه های فولادی و بتنی از نظر مدت زمان بهره برداری
مقایسه اسكلت ساخته با اسكلت درجا

مطالعات مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی

فصل پنجم ارائه ی طرح پیشنهادی یک مجموعه خدمات بین راهی
ایده ی طرح :
عوامل تاثیر گذار بر طراحی :
روند شکل گیری طرح :
مبانی طراحی معماری ساختمان خدماتی – رفاهی
سیر کولاسیون :منابع و ماخذ :

جهت دانلود مطالعات مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی از فرم زیر اقدام نمایید.

نوع فایل قیمت
word 16,000 تومان

مطالعات مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی



لینک دانلود فایل خریداری شده بلافاصله بعد از پرداخت نمایش داده می شود.
اشتراک در
اطلاع از

1 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سعید
6 سال قبل

سلام من فایل “مطالعات مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی ” دانلود کردم عالی بود تشکر