پایان نامه فضای سبز شهری

دانلود پایان نامه فضای سبز شهری در قالب word با کیفیت بسیار عالی به قیمت ۷۰۰۰ تومان که لینک دانلود بلافاصله بعد از پرداخت نمایش داده می شود.

پایان نامه مکان یابی فضای سبز شهری

پایان نامه مکان یابی فضای سبز شهری

توضیحات تکمیلی پایان نامه فضای سبز شهری

مقدمه
رشد جمعیت بویژه گسترش شهرنشینی و گرایش به زندگی ماشینی اثرات تخریبی زیادی را بر روی محیط زیست گذاشته است از جمله: تباهی منابع و پوشش گیاهی، تبدیل اراضی کشاورزی به ساختمانها، آلودگی محیط زیست که منجر به کمبود فضای سبز در شهرها گردیده است.

این شرایط نه تنها باعث بی ثباتی سیستم اکولوژی و فرسایش طبیعت شده بلکه بدلیل تحمل شرایط سخت زندگی بر انسان شهرنشین و اثرات روانی ناشی از مقابله با شهر و مشکلات آدمی را تندخو، عصبانی و تا حدودی بدرفتار نموده است. از نشانه های این آثار گسترش بی رویه اجتماعات شهری و کاهش درصد زمین های زیر کشت کاهش پوشش سبز جنگلی، باغات و باغچه ها گردیده است.

بدون تردید ایجاد فضای سبز از دیر باز به لحاظ وابستگی خاص انسان با طبیعت مورد علاقه انسان بوده است، و فضای سبز بعنوان ریه های تنفسی شهری جزء نیازهای ضروری شهری است که علاوه بر فراهم کردن مکانی برای گذراندن اوقات فراغت شهروندان جنبه های دیگری جون زیبایی شناختی، تعدیل و تلطیف هوا، افزایش رطوبت نسبی و کاهش آلودگی صوتی و جذب گرد و غبارهای شهر دارد و نبود آنها به معنی نبود سلامت و تندرستی در شهرها می باشد و وضعیت شهرهای امروزی ما به گونه ای است که حکم بر ایجاد فضای سبز وسیع و بدون برنامه نمی کند بلکه بیش از همه طالب آن نوع طراحی و معماری فضای سبز شهری است که با علایق و خواسته ها و سلیقه های طبقات مختلف اجتماعی هماهنگ باشد و بتواند آرامش و آسایش و زیبایی را بر همه طبقات شهری فراهم نماید.

دانلود پایان نامه فضای سبز شهری

قسمتی از پایان نامه فضای سبز شهری صفحه ۵۵

فضای سبز و مفهوم علمی آن

فضای سبز یعنی منطقه ای پوشیده از گیاهان در داخل و اطراف شهرها که دو کارکرد مهم ۱- تعدیل و تلطیف هوا و ۲- زیبایی آفرینی می باشد
تعاریف فضای سبز شهری فضای سبز شهری عبارتند از تمام عرصه های طبیعی یا مصنوعی پوشیده از گیاهان که بهره وری از موهبتهای طبیعی آنها مورد توجه و مدنظر انسان است.

در تعریف دیگر: فضای سبز شهری بخشی از فضای باز شهری است که عرصه های طبیعی یا اغلب مصنوعی آن زیر پوششی درختان، درختچه ها، بوته ها، گلها و سایر گیاهانی است که بر اساس نظارت و مدیریت انسان با در نظر گرفتن قوانین مربوط به آن برای بهبود شرایط زیستی و رفاهی حفظ و نگهداری یا احداث می شود (ضوابط طراحی فضای سبز شهری. سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ۱۳۸۰ صفحه ۲۴)

منظور از فضای سبز شهری نوعی از سطوح کاربری زمین شهری با پوشش گیاهی انسان ساخت است که هم واجد بازدهی و هم بازدهی اکولوژیکی باشد منظور از بازده اکولوژیکی عبارتست از زیباسازی بخشهای شهری، کاهش دمای محیط، تولید اکسیژن و …

– از دیدگاه حفاظت محیط زیست، فضای سبز شهری بخش جاندار ساخت کالبدی شهر است و از دیدگاه شهرسازی، آن بخشی از سیمای شهر که از انواع پوشش گیاهی تشکیل شده باشد و بعنوان یک عامل زنده و حیاتی در کنار کالبدی جان شهر تعیین کننده ساختار مورفولوژیک یک شهر است. (احمد سعیدنیا. فضای سبز کتاب سبز شهرداریها صفحه ۲۹)

فضای سبز شهری بخشی از فضای باز شهری است که عرصه های مصنوعی یا طبیعی آن تحت استقرار درختان، درختچه ها، گلها، چمنها، و سایر گیاهانی است که بر اساس نظارت و مدیریت انسان با در نظر گرفتن ضوابط و تخصصهای مرتبط به آن برای بهبود شرایط رفاهی شهروندان و مراکز جمعیتی غیر روستایی نگهداری و حفظ و یا بنا می شود. (هنریک مجنونیان، مباحثی پیرامون پارک صفحه ۴۰)

دانلود پایان نامه فضای سبز شهری

فضای سبز شهری

به مجموعه ای از فضاهای آزاد و سبزی که در داخل محیطهای شهری با اهداف مشخص برنامه ریزی شده و عملکردهای معینی بر عهده آنها نهاده شده باشد فضای سبز شهری می گویند (ماهنامه پیام سبز به نقل بهرام سلطانی ـ کامبیز۱۳۷۱ صفحه۲۰۷)

معنا و مفهوم فضای سبز شهری عبارتست از نوعی کاربری زمین در داخل شهر که غالباً دارای پوشش مصنوعی است (توسط انسان ساخته می شود) که هم بازده اجتماعی دارد هم بازده اکولوژیکی و از دیدگاه شهرسازی در برگیرنده سیمای شهر بوده است و از انواع درختان و پوشش گیاهی گوناگون تشکیل شده است و بعنوان یک عامل زنده حیاتی در کنار کالبدی جان شهر تعیین کننده ساخت مورفولوژیکی یک شهر می باشد (سالنامه آماری استان یزد ۱۳۸۳ ـ آبان ۸۴)

بطور کلی: منظور از فضای سبز شهری نوعی از سطوح کاربری زمین شهری با پوشش گیاهی انسان ساخت است که واجد بازدهی اجتماعی و بازدهی اکولوژیکی می باشند منظور از بازدهی اکولوژیکی، زیباسازی بخشهای شهری، کاهش دما افزایش نفوذپذیری خاک در مقابل انواع بارش و مانند اینها می باشند. (گروه شهرسازی مهندسین، ماب صفحه ۴۷)

پایان نامه در مورد فضای سبز شهری

انواع فضای سبز

فضای سبز در وهله نخست به فضاهای سبز و سطوح سبز و در مرحله بعدی به فضای سبز شهری و فضای سبز غیر شهری تقسیم می شوند.
تفاوت فضای سبز و سطوح سبز از نظر اکولوژیکی در این است که سطوح سبز مثل زمین ورزشی چمن کاری شده نمی تواند مانند فضای سبز بیشه چنگلی در کاهش آلودگی صوتی موثر باشد و یا به نحو مطلوبی سبب کاهش دما شود.

سطوح سبز به زمین هایی با پوشش گیاهی مانند چمن و مراتع گفته می شود که سطوح سبز خود به دو دسته سطوح سبز شهری و سطوح سبز غیر شهری تقسیم می شوند.

الف) سطوح سبز شهری، که دارای کارکرد سبز شهری هستند مانند زمین های چمنکاری شده ورزشی جزیره ها و لچکی های کنار خیابان که با انواع پوشش گیاهی مانند گل و چمن پوشیده شده اند که عمدتاً جنبه زیبایی شناختی دارند و تاحدی واجد بازدهی اکولوژیکی هستند.
ب) سطوح سبز غیرشهری، این سطوح سبز دارای کارکرد شهری نمی باشند مانند مراتع اطراف شهرها (احمد سعیدنیا. کتاب شهرداریها جلد نهم صفحه ۱۲)

در مرحله بعدی فضای سبز به دو دسته فضای سبز شهری و غیرشهری تقسیم می شوند.

فضای سبز غیرشهری: فضاهای سبز غیرشهری، فضاهایی هستند که کارکرد شهری ندارند هرچند بعلت توسعه های شهری دریافتهای شهری قرار گرفته باشند ولی از آنجا که کارکرد آنها خاص مراکز شهری نیست، در دسته بندی فضای سبز غیرشهری قرار می گیرند این فضاهای سبز غیرشهری یا طبیعی هستند مانند جنگلهای طبیعی و یا مصنوعی هستند مانند باغها و جنگلهای مصنوعی.

پایان نامه در مورد فضای سبز شهری

فضای سبز شهری به سه دسته زیر تقسیم می شوند:

۱- فضای سبز عمومی ۲- فضای سبز نیمه عمومی ۳- فضاهای سبز خیابانی
۱- فضای سبز عمومی: فضاهای سبز شهری هستند که واجد بازدهی اجتماعی می باشند. این فضاها برای عموم مردم در گذراندن اوقات فراغت و تفریح و دیدار با دوستان و گردهمایی های اجتماعی و فرهنگی استفاده می گردد که معمولاً پارک نامیده می شود و در واقع فضای سبز عمومی (اجتماعی) شامل فضای سبز عمومی مجهز به خدمات و تسهیلات می شود. وجود نیمکت، روشنایی، آبخوری، دستشوبی، کف سازی معابر و… از مؤلفه های فضای سبز عمومی (اجتماعی) می باشد. بطور کلی می توان گفت که بخش قابل توجهی از فضای سبز در طرحهای شهری را فضای سبز عمومی تشکیل می دهند. که بدلیل بازدهی اجتماعی و اکولوژیکی بطور همزمان از اهمیت بالاتری برخوردار است.

۲- فضای سبز نیمه عمومی: فضاهای سبزی که بازدهی اکولوژیکی دارند ولی استفاده کنندگان آنها نسبت به فضاهای سبز عمومی کمتر است بنابراین واجد بازدهی تام اجتماعی نیستند که این فضای سبز نیمه عمومی شامل محوطه های باز بیمارستان ها، پادگانها، ادارات دولتی و … می باشند.

۳- فضای سبز خیابانی: نوعی از فضاهای سبز شهری هستند که بطور معمول درختکاری حد فاصل مسیرهای پیاده رو و سواره رو و همچنین فضاهای میادین و زمین های پیرامون بزرگراهها و خیابانها را شامل می شود.

پایان نامه فضای سبز شهری

اهمیت فضا سبز در زندگی شهری

در اهمیت فضای سبز شهری می توان گفت که امروزه اقلیم شهری تحت تاثیر فرایندهای تراکم و تمرکز فعالیتها در شهرها آنچنان دگرگون شده است که در مطالعات ناحیه ای شهرها، به صورت مشخص و جدای از اقلیم ناحیه ای بررسی می شود. آثاری که از طریق کاهش فضای سبز شهری بر اکولوژی شهری بویژه در زمینه های اقلیم، هوا، خاک، آبهای زیرزمینی و … جامعه حیوانی گذاشته می شود، آنچنان شدید است که عنصرهای سازنده آن را در محیط شهری به کلی دگرگون می کند (دکتر محمد تقی رهنمایی، توانهای ایران،۱۳۷۱ ) رشد صنعت افزایش جمعیت در شهرها، به ساخت و ساز هایی سود گرایانه منجر شده است.

این ساخت و سازها به مسائل بهداشتی و تامین حداقل نور و هوا در مناطق متراکم شهری توجهی نداشته است. از سوی دیگر ضرورت ایجاد کاربری های جدید شهری، برای پاسخگویی به نیازهای روز افزون اسکان جمعیت به تدریج باعث کاهش سهم فضاهای سبز و باغهایی شهری گردیده است و در نتیجه موجب آلودگی محیط زیست شده است.

البته با افزایش روند انهدام طبیعت توجه انسان به منابع طبیعی نیز بیشتر شده است. تعریف طبیعت تا آنجا گسترش یافت که حجم فضاهای ساخته شده در مقایسه با فضاهای آزاد در شهر های این دوره افزایش چشمگیری داشته است (فصل نامه علمی فضای سبز همابه هاني، سال دوم) آنچه که در این باره می توان مطرح شود همان مفهوم فضای سبز یعنی رعایت تراکمهای ساختمانی در قطعات مختلف زمینهای شهری است و استفاده از فضاهای آزاد برای توسعه پارکهای کوچک از جمله اقدامات مؤثر در توسعۀ فضای سبز است. استفاده از گیاهان در فضاهای شهری که نتیجه مستقیم بازسازی های شهری است در نیمه قرن ۱۹ افزایش یافت.

در قرن ۲۰ برخلاف باغهای تفریحی قرن ۱۸ و ۱۹ باغهای کاربردی یا فضاهای سبز ایجاد شده اند این باغها تا حدی به احتیاجات جدید شهروندان، ناشی از کثرت شهرنشینی پاسخ می دادند. (فضاهای شهری ـ طراحی و اجرای مدیریت ـ ترجمه حسین رضایی و همکاران، روابط عمومی شهرداری تهران ۷۳)

پایان نامه درباره فضای سبز شهری

اهمیت و نقش فضای سبز از بعد شهرسازی

کیفیت محیط زیست شهری با امکانات و تأسیسات فضای سبز ارتباط مستقیم دارد فضای سبز و اصولاً معماری و طراحی فضای سبز بعنوان بخشی از شهر سازی مطرح است اینگونه فضاها جای خود را در طراحی بزرگراهها و تفکیک کاربریها و سایر موارد طراحی شهری باز کرده است.

شهر سیستم زنده پویایی است که پارکها جزئی از آن هستند و به جهت نقش مؤثر آنها در کاهش تراکم شهری، ایجاد مسیرهای هوایی، تکمیل و بهبودی تأسیسات آموزشی، فرهنگی، مسکونی و ذخیره زمین برای گسترش آینده شهر با ارزش هستند. (فصلنامۀ علمی فضای سبز ـ حسنعلی لقایی شمارۀ ۶)

بطور کلی این فضاهای سبز هستند که شهرها را بعنوان محیط زیست جامعه انسانی معنا کرده و با مقابله با اثرات سوء گسترش صنعت و کاربری نادرست تکنولوژی از یکسو در بالا بردن سطح زیبایی شهرها مفید بوده و از سوی دیگر سبب افزایش کیفیت زیستی شهرها می شوند. هرگاه صحبت از فضای سبز و اهمیت آن در شهرهای امروزی به میان می آید، مسئله توان پالایندگی گیاهان و تلطیف شرایط زیست اقلیمی بعنوان مهمترین کاربرد فضاهای سبز مورد توجه قرار می گیرد در حالیکه با توجه به شرایط شهرهای ایران تنها توجه به این نکته کافی نیست بلکه نباید از نقشهای متنوع فضای سبز در شهرها غافل شد. از جمله این نقشها می توان به کاهش آسیبهای اجتماعی، حفظ روحیه نشاط و شادابی شهروندان زیباسازی شهری و … اشاره کرد.

در فرهنگ و جامعه سنتی ایران به فضای سبز اهمیت زیادی می دادند و با اینکه اکثراً در نواحی خشک و بیابانی زندگی می کردند در بوجود آوردن باغها دریغ نمی کردند و حتماً در حیاط خانه خود چند درخت و یا بوته گل می کاشتند و محیطی کاملاً متفاوت با اطراف خود را خلق می کردند اما امروزه در ساخت و سازهای شهری کمترین توجه به کاشتن درخت و بوجود آوردن فضاهای تنفسی نمی شود. منافع بساز و بفروشها تمام لطافتها و زیبایی ها را از بین برده و مردم فراموش کرده اند که در گذشته درخت به فضای زندگی بوده است و اهمیت زیادی داشته است. (حسنعلی لقایی. ۱۳۷۰ ، صفحه ۶۸)

نقشهای عمده فضای سبز

۱- افزایش رطوبت نسبی: فضای سبز در شکل درختی بعلت گسترش سطح برگی خور نسبت به سایر اشکال گیاهی می تواند از طریق تعریق سبب افزایش رطوبت نسبی و لطافت هوا شود. عمل تعریق درختان با جذب کالری همراه است. بدین سان نواری از گیاهان به پهنای ۵۰ تا ۱۰۰ متر گرما را ۳ تا ۴ درجه نسبت، مرکز شهر کاهش مد دهد. در عین حال ۵۰ در صد بر رطوبت هوا می افزاید. تفاوت دمایی که از این راه حاصل می شود موجب کاهش اندکی در فشار هوا می شود، کاهش در فشار هوا، با دمایی به سرعت ۱۲ کیلو متر در ساعت را پدید می آورد و همین بادها کافی است تا هوای یک شهر بزرگ را در ظرف یک ساعت بطور کامل عوض و پاکیزه سازد (هنر یک مجنونيان، فضلنامه محيط زيست، ص ۵۱)

۲- مقابله با جزیره گرمایی: پژوهشگران، نواحی شهری را جزایر گرما به شمار می آورند، زیرا سطوح تیره زمین در شهر ها ۳ تا ۵ درجه سانتی گراد بیشتر از زمین های مجاور گرمای خورشید را روزانه جذب می کنند و از این راه در ۳۰ در صد از آلودگی های هوا سهیم می باشند.
در بخش های فاقد درخت شهر که ساختمانها و سیستم های لوله کشی سطح بیشتری از زمین را پوشیده اند چرخه های طبیعی کوتاه هستند و اختلال در جابه جای انرژی آنها را به جزایر گرمایی تبدیل کرده است که نوبه خود باعث افزایش آلودگی شهر می شود در شهرهایی که دارای فضای سبز بیشتری هستند این فضاهای سبز و درختان با جزایر گرمایی مقابله نموده و شهر از آلودگی کمتری رنج می برد.

۳- تغییر میکرو كليماي شهر: مهمترین نقش فضای سبز بالا بردن سطح آسایش شهروندان از راه تغییر میکروكليماي شهر است.، که کاهش دما و خشک شدن شهرها موجب آرامش مردم شهر را فراهم می کند.

۴- کاهش میزان سرب: درختان در کاهش سرب، بویژه در حاشیه جاده ها و شاهراهها نقش موثری دارند، درختان در مقایسه با گیاهان علفی و زراعی توان سرب گیری بیشتری دارند بطوریکه درختان ۱۰ تا ۲۰ برابر گیاهان علفی و ۲ برابر گیاهان زراعی توان سرب گیری دارند. نقش برگ درخت، شاخه و حتی تنه درختان در مناطق پرترافیک شهرها بزرگ و انبوه، در جذب میزان سرب هوای ناشی از اگزوز ماشینها اهمیت بسیار دارد. (هنریک مجنونیان فصلنامه محیط زیست صفحه ۵۱)

پایان نامه فضای سبز شهری

فهرست پایان نامه فضای سبز شهری

چکیده
مقدمه ۱
فصل اول: طرح تحقیق
۱-۱ معرفی موضوع و بیان ابعاد آن ۴
۲-۱ اهمیت و ضرورت تحقیق ۴
۳-۱ اهداف تحقیق ۵
۴-۱ فرضیه های تحقیق ۶
۵-۱ متدلوژی تحقیق ۶
۶-۱ پیشینه تحقیق ۷
۷-۱ امکانات و محدودیت های تحقیق ۱۱

فصل دوم: خلاصه ای بر شرایط جغرافیایی بخش زارچ
بخش اول: ویژگی های طبیعی بخشی زارچ
۱-۱-۲ موقع جغرافیایی، حدود، وسعت زارچ ۱۴
۲-۱-۲ خلاصه ای بر زمین شناسی و توپوگرافی منطقه ۱۶
۳-۱-۲ آب و هوا (اقلیم) ۱۷
۱-۳-۱-۲ مطالعه درجه حرارت هوا ۱۸
۲-۳-۱-۲ بارش های جوی ۱۹
۳-۳-۱-۲ باد و طوفانهای فصلی ۲۰
۴-۳-۱-۲ تابش خورشیدی و تاثیر آن بر رطوبت نسبی هوا ۲۱
۵-۳-۱-۲ وضعيت سیل گيری منطقه ۲۱
۴-۱-۲ منابع آب ۲۲
۵-۱-۲ پوشش گیاهی ۲۳
۶-۱-۲ خاک و انواع آن ۲۴
۷-۱-۲ جمع بندی و بیان نهایی وضعيت طبیعی منطقه ۲۵
بخش دوم: ویژگی های انسانی بخش زارچ
۱-۲-۲ وجه تسمیه زارچ ۲۶
۲-۲-۲ خصوصیات جمعیتی ( عدد، تراکم نسبی، رشد سالانه و بعد خانوار) ۲۷
۳-۲-۲ نسبت جنسی ۳۲
۴-۲-۲ ترکیب سنی ۳۳
۵-۲-۲ سواد و آموزش ۳۶
۶-۲-۲ مهاجرت ها ۳۷
بخش سوم: اوضاع اقتصادی
۱-۳-۲ مشخصات اقتصادی زارچ ۳۹
۲-۳-۲ کشاورزی ۴۰
۳-۳-۲ باغداری ۴۲
۴-۳-۲ دامداری ۴۲
۵-۳-۲ صنعت ۴۳
۶-۳-۲ صنایع دستی ۴۵
۷-۳-۲- خدمات ۴۶
۸-۳-۲ اشتغال و بیکاری ۴۶

فصل سوم: مفهوم و مباني فضاي سبز و سابقۀ آن در ایران
۱-۳ فضای سبز شهری و مفهوم علمی آن ۵۰
۲-۳ انواع فضای سبز ۵۲
۳-۳ اهمیت فضای سبز در زندگی شهری ۵۴
۴-۳ نقش های عمده فضای سبز ۵۷
۵-۳ عملکردهای فضای سبز ۵۹
۶-۳ ضرورت ایجاد فضای سبز در شهرها ۶۳
۷-۳ اثرات فضای سبز بر شهرها ۶۴
۸-۳ ویژگی های انسانی موثر در طراحی فضای سبز شهری ۶۵
۹-۳ مبلمان فضای سبز شهری ۶۷
۱۰-۳ تاریخچۀ فضای سبز و پارکها در ایران ۶۸
۱۱-۳ تاریخچۀ طراحی فضای سبز در ایران ۷۰

فصل چهارم: بررسی فضای سبز زارچ
۱-۴ انواع فضای سبز در زارچ گونه های گیاهی و مشخصات آنها ۷۳
۱-۱-۴ تعریف پارک و انواع آن ۷۳
۲-۱-۴ تعریف پارک شهری و انواع آن ۷۷
۳-۱-۴ پارک های زارچ ۷۹
۴-۱-۴ مساحت پارکها و سهم سرانه آنها در زارچ ۸۲
۵-۱-۴ تعریف فضای سبز میادین ۸۴
۶-۱-۴ میادین زارچ موقعیت و سهم سرانه زارچ ۸۴
۷-۱-۴ فضای سبز معابر مساحت و سهم سرانه آن در زارچ ۸۸
۸-۱-۴ تعریف باغها.موقعیت و سهم آن در زارچ ۹۲
۲-۴ استانداردهای فضای سبز و موقعیت آن در زارچ ۹۶
۳-۴ انواع گونه های گیاهی به کار رفته در زارچ ۱۰۱
۴-۴ چگونگی گسترش فضای سبز در زارچ ۱۰۵

فصل پنچم: آزمون فرضیات و نتایج آن
۱-۵ تجزیه و تحلیل فرضیه ها و اثبات فرضیه۱ ۱۰۷
۲-۵ تجزیه و تحلیل فرضیه ها و اثبات فرضیه۲ ۱۰۸
۳-۵ تجزیه و تحلیل فرضیه ها و اثبات فرضیه۳ ۱۰۹
۴-۵ نتیجه گیری ۱۱۰
۵-۵ پیشنهادها و راهکارها برای افزایش و بهبود فضای سبز ۱۱۲
منابع و ماخذ ۱۱۴

فهرست جداول

جدول شماره۱: رشد جمعیت از سال ۸۰-۱۳۵۵ ۳۰
جدول شماره ۲: بعد خانوار از سال ۸۵-۵۵ ۳۱
جدول شماره ۳: مقایسه نسبت جنسی ۳۳
جدول شماره ۴: ترکیب سنی سال ۱۳۸۵ ۳۵
جدول شماره ۵: تغییرات اشتغال از سال ۷۵-۱۳۵۵ ۴۸
جدول شماره ۶: فضای سبز میادین زارچ ۸۶
جدول شماره ۷: فضای سبز معابر زارچ ۸۴
جدول شماره ۸: استانداردهای پیشنهادی برای فضاهای باز و سبز ۱۰۰

جهت دانلود پایان نامه فضای سبز شهری از فرم زیر اقدام نمایید.

نوع فایل قیمت
word 7,000 تومان

پایان نامه فضای سبز شهری



لینک دانلود فایل خریداری شده بلافاصله بعد از پرداخت نمایش داده می شود.
اشتراک در
اطلاع از

0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها